MónTerrassa
Amb notícies falses no hi ha diners
  • CA

Persisteixen els intents de Facebook per erradicar les notícies falses. Com la majoria sap, aquesta obsessió de la major xarxa social del món té el seu origen en les eleccions dels Estats Units, quan molts van acusar a Mark Zuckerberg d’haver facilitat sense voler-ho, la victòria de Donald Trump a les urnes. Aquest succés que, malgrat interessant, té poc fonament i és en realitat una forma d’apartar la realitat (Trump va guanyar perquè als Estats Units hi ha una greu fractura social), ha estat indispensable perquè Facebook prengués cartes en l’assumpte de les trucades Fake News.

Aquesta setmana hem sabut d’una nova mesura que el gegant de les Noves Tecnologies de prendre per evitar que les notícies falses comptin amb milions de visites.

Les pàgines que comparteixin històries que han estat etiquetades com falses tindran vetat l’accés a la publicitat i al cobrament per la mateixa. Amb aquest moviment, el que vol aconseguir l’empresa de Zuckerberg és que les pàgines deixin d’utilitzar rumors per arrossegar trànsit web i d’aquesta manera visites que després monetitzen.

Tal com la mateixa xarxa social ha anunciat al seu bloc oficial, aquesta mesura no és irrevocable. Així, si la pàgina de Facebook deixés de publicar rumors i informacions falses podrà accedir de nou a la remuneració per publicitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa