MónTerrassa
El grooming: la tècnica de manipulació en línia de menors
  • CA

Internet s’ha convertit en un dels pitjors enemics per als menors. Encara no s’ha trobat la manera d’establir una relació sana entre aquests com demostra el comunicat recentment publicat per l’Associació d’Internautes.

Segons el director de l’associació, Víctor Domingo, és cada vegada més freqüent l’anomenat grooming. Aquesta paraula defineix a les tècniques de manipulació emprades per persones adultes per tal de guanyar-se la confiança a través d’internet dels menors amb fins sexuals.

La motivació dels pederastes que practiquen aquest tipus d’activitat és trobar-se físicament amb els menors o que aquests mateixos els enviïn continguts sexuals com fotografies de nus.

Tal com afirma Domingo, els menors es mouen amb facilitat per la xarxa i tendeixen a pensar que estan en un mitjà segur per la seva destresa tècnica. No obstant això, afegeix el director de l’Associació d’Internautes, moltes vegades no saben distingir entre una persona fiable i una altra que no ho és.

És per tot això que des de l’associació es defensa que la millor manera d’evitar aquest tipus de casos és mitjançant la prevenció educativa a les escoles. Alhora cal trencar amb la idea que tenen tant menors com a pares i mares que estant a casa davant de l’ordinador estan segurs i són anònims.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa