
!--akiadsense-->
La civada és considerada com un superaliment i se’l reconeix com un dels cereals més complets i saludables. Aquest aliment, un dels més consumits del món, darrerament es troba en molts esmorzars, postres i plats per la seva aportació de vitamina E, B6 i B5. A més també conté ferro, seleni, manganès i coure.
Aquestes 10 propietats de la civada faran que la vulguis incloure a la teva dieta habitual:
1. Els carbohidrats d’absorció lenta que aporta es tradueixen a un efecte sacietat més prolongat i un major control dels nivells de sucre en la sang.
2. Aporta substàncies d’origen vegetal que ajuden a prevenir el risc de càncer.
3. En ser el cereal amb més proteïnes fomenta la producció i el desenvolupament de teixit nou en l’organisme.
4. També és capaç de prevenir l’hipotiroïdisme, gràcies al iode, el mineral encarregat de fer funcionar correctament la tiroide.
5. La civada facilita el trànsit intestinal i evita el restrenyiment, mentre que la seva fibra insoluble redueix els àcids biliars.
6. Les seves vitamines B, faciliten com pocs el bon funcionament del sistema nerviós central.
7. Conté aminoàcids essencials que ajuden a estimular el fetge, de manera que és capaç de fer que aquest òrgan produeixi lecitina, el què fa depurar els compostos pesats de l’organisme.
8. La seva fibra soluble beneficia les persones amb diabetis, afavorint la digestió del midó estabilitzant dels nivells de sucre, sobretot després de dinar.
9. Amb el seu calci ajuda a combatre la desmineralització òssia.
10. És una molt bona font de greixos insaturats omega 6, el que ajuda a disminuir el colesterol dolent.