MónTerrassa
El color dels vidres de les ulleres de sol no és només un tema estètic
  • CA

Una de les característiques més atractives de les ulleres de sol és la àmplia gamma de colors de vidres que existeix. Però, en funció de què elegim un o un altre? Alicia Escuer, directora de tècnica i de formació d’Òptica Universitària, afirma que “no es tracta simplement d’un tema estètic, sinó que cada color té les seves pròpies característiques”.

D’aquesta manera, les ulleres de sol amb el vidre marró són les més recomanades per esports a l’aire lliure, no altera la percepció dels colors i redueix el cansament visual, ja que millora el contrast i filtra les radiacions blaves. També és recomanada aquest color per a les persones operades de cataractes o de cirurgia refractiva i miops.

Les ulleres amb vidre gris són les més versàtils, ja que alteren menys la percepció dels colors i són adequades per tot tipus de situacions. Els vidres grisos també redueixen la fatiga ocular, pel que són idònies per conduir.

El vidre verd es recomana per esports nàutics i d’hivern, ja que redueix la lluminositat sense interferir en la claredat de la visió i altera la percepció dels colors d’una manera molt mínima. Són adequades per a hipermetrops.

Les ulleres de sol amb vidre groc ofereixen una gran lluminositat i contrast, tot i això no són adequades com a lent solar. Es poden utilitzar en condicions de poca lluminositat, com la conducció a l’alba, vespre o quan hi ha boira, i poden resultar adequades per algunes malalties de retina.

Les ulleres de vidre taronja tampoc es recomanen per a l’ús solar, només per a dies amb cel nuvolat, boira o poca llum, i fins i tot per a la conducció nocturna. Aquest color augmenta més el contrast que les ulleres de sol amb vidre groc.

El vidre blau no es recomana per conduir, ja que pot canviar la percepció dels colors i bloqueja la llum blava, vermella i ambre.

Per últim, el vidre vermell redueix la fatiga ocular i proporciona una bona profunditat de camp. És perfecte per a realitzar activitats i esports a la neu.

Colors a la carretera

La conducció és una de les activitats en què una bona elecció de color dels vidres de les ulleres és fonamental. Si elegim el color erroni, la nostra percepció del color de l’exterior es veu alterada, el que podria arribar a causar un accident de tràfic. Per aquesta raó els colors més recomanats per a la conducció són els més neutres: grisos i verds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa