MónTerrassa
6 veritats i 6 mentides sobre la fertilitat
  • CA
Coses a tenir en compte per quedar-se embarassada | Cedida

!--akiadsense-->

Si ja ho has provat tot per quedar-te embarassada i no funciona, no t’angoixis. Hi ha llegendes urbanes sobre com potenciar aquest aspecte, però els experts el que recomanen és cuidar-se.

De tot el que et diuen, hi ha coses certes i altres que són falsos mites. Tot seguit trobareu 6 veritats i 6 mentides sobre la fertilitat.

VERITATS

  1. S’ha d’evitar l’ús de roba estreta. La roba ajustada provoca un efecte d’escalfament que, si afecta els testicles, pot alterar la qualitat del semen.
  2. Fer exercici pot ajudar. Ajuda a l’oxigenació cel·lular, estimula la circulació, redueix l’estrès i l’ansietat i afavoreix el descans. S’ha de practicar de forma moderada.
  3. La contaminació afecta la fertilitat. Alguns compostos químics presents a l’aire o fins i tot als aliments poden alterar l’equilibri hormonal i afectar la fertilitat.
  4. Mantenir relacions sexuals més espaiades millora la qualitat de l’esperma. L’afirmació és certa, però el millor és calcular la setmana que s’estarà ovulant, i aquells dies fer-ho amb més freqüència però en dies alterns.
  5. Mesurar la temperatura basal és útil per conèixer els dies fèrtils. S’ha de prendre la temperatura cada matí, a la mateixa hora i amb el mateix termòmetre. Amb tot, sols s’obtindrà una orientació. No s’ha d’utilitzar aquest sistema per conèixer els dies fèrtils.
  6. S’ha d’esperar un any abans de consultar a un especialista. Aquesta afirmació és certa en menors de 35 anys, després, el període es redueix a cada sis mesos. Si no aconsegueix quedar-se embarassada, cal visitar l’especialista per descartar problemes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa