MónTerrassa
Viladecavalls vol que tots els trens de la R4 s’aturin a les seves estacions
Estació de Rodalies de Viladecavalls
Estació de Rodalies de Viladecavalls | Cedida

!--akiadsense-->

L’agrupació d’associacions de veïns de Viladecavalls, juntament amb les AV de Roc Blanc i Can Gonteres de Terrassa han iniciat una campanya de recollida de signatures a la plataforma Change.org per tal que tots els trens de Rodalies que fan el trajecte de Terrassa a Manresa, de la línia R4, s’aturin a les dues estacions de Viladecavalls. La petició ja compta amb el suport de prop de 800 persones i esperen arribar al miler.

Des de les entitats veïnals consideren que això permetria “donar servei a tots els veïns de Viladecavalls i Terrassa, que a més de poder agafar aquesta línia, també podrien accedir a les línies de FGC fent el transbordament a Terrassa per la S1 i a Sabadell Nord per la S2”. El president de l’Associació de veïns del Parc de Sant Miquel de Viladecavalls (una de les més actives en aquesta reivindicació), Pere Jaume Lobera, ha recordat que actualment de Manresa a Terrassa passen 37 trens diaris però que només 18 s’atures a les estacions del municipi. “No demanem que es posin més trens sinó que els ja existeixen i fan el camí cada dia, s’aturin a les nostres estacions”.

Des dels veïns afirmen que l’objectiu és “aprofitar el màxim els mitjans que tenim, sense fer noves inversions”, per aquest motiu recalquen que “se’ns fa incromprensible que els trens passin de llarg i no permetin pujar i baixar a les persones, quan aquesta és a seva raó natural d’existir”. A més, consideren que si es prengués aquesta mesura també el medi ambient hi sortiria guanyant ja que “l’oferta de tren per tots nosaaltres es duplicaria, oferint un horari encara pobre però possible perquè molts deixéssim el cotxe a casa, amb totes les repercussions positives de contaminació i sostenibilitat que això implica”, sentencia Lobera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa