MónTerrassa
Viladecavalls reforça la protecció contra incendis forestals al nucli urbà
  • CA

Viladecavalls tindrà una nova franja perimetral per protegir d’incendis forestals el nucli urbà. La setmana passada van iniciar-se els treballs d’obertura i es preveu que s’allarguin fins a cinc setmanes, sempre que les condicions climatològiques ho permetin. La intervenció es basa en aclarir la vegetació, seguint els criteris de prevenció d’incendis que estableix la normativa (llei 5/2003).

Així es treballarà sobre una franja de 25 metres quadrats d’amplada situada al voltant de les urbanitzacions per reforçar-ne la seva seguretat. D’aquesta manera es busca evitar al continuïtat de la vegetació i minvar la intensitat del foc en cas d’un possible incendi. Es calculen unes 4 ha de terreny a intervenir.

D’altra banda, aquests darrers dies ja s’han iniciat també els treballs de manteniment de les franges perimetrals ja existents de les urbanitzacions de St Miquel de Guanteres, El Molinot i La Planassa, per realitzar les tasques bianuals de desbrossament d’aquesta infraestructura, per tal que mantingui la seva funcionalitat davant la prevenció d’incendis forestals. Es calculen unes 3 setmanes si el temps ho permet i unes 28 ha de terreny intervingut.

2 informadors en ruta

Per un altre costat, i en relació a la protecció contra els incendis forestals, i com ja va sent habitual, Viladecavalls es troba integrada dins del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI), un dispositiu que gestiona de manera coordinada les ADF, ajuntament i Diputació de Barcelona i que té per objectiu dissuadir i prevenir els incendis forestals en el 98,4% de la superfície forestal vulnerable de la demarcació de Barcelona (498.986 hectàrees) durant la campanya d’estiu.

En el cas de Viladecavalls, es disposarà d’una unitat de 2 persones informadores amb un vehicle que farà la ruta Castellbisbal, Ullastrell i Viladecavalls. L’Ajuntament de Viladecavalls col·labora en el seguiment del personal, la custòdia de vehicles, la cessió d’ús d’instal·lacions de vigilància i la valoració de la campanya. Enguany, es continuarà reforçant la possibilitat de consultar la informació generada pel dispositiu a través de la plataforma web oberta https://pvi.cat/informes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa