MónTerrassa
Viladecavalls reclama a Transport millores en bus interurbà i tren
  • CA
L’alcaldessa Cesca Berenguer amb el subdirector general de Transport Benjamín Cubillo | Aj. Viladecavalls

!--akiadsense-->

L’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, es va reunir el passat dimecres 24 d’octubre amb el subdirector General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Benjamín Cubillo. La reunió va servir per traslladar de manera presencial la voluntat de perllongar la línia 5 d’autobús fins a Sant Miquel de Guanteres, traslladada pels ajuntaments de Viladecavalls i Terrassa que podran iniciar els estudis tècnics i econòmics per fer realitat aquesta demanda de diverses associacions de veïns dels dos municipis.

Arran de la reunió, s’ha adoptat el compromís per part de la Generalitat de Catalunya de donar suport econòmic a l’Ajuntament de Viladecavalls per fer front als costos que representa la millora realitzada en el servei de reforç de transport escolar a l’institut, amb una subvenció del 50% dels costos totals per l’any 2019.

Així mateix, es va parlar del possible increment de la freqüència de pas del tren a la vila que, tot i que l’actual infraestructura ferroviària i la complexitat que representa l’entrada i sortida dels trens a Barcelona dificulta que es puguin realitzar aquestes millores a curt termini, s’estudiarà l’ús que es fa del tren a Viladecavalls per obtenir dades reals i precises que reforcin aquesta necessitat.

A la trobada, es va adoptar el compromís de concertar en els pròxims dies una reunió entre Generalitat de Catalunya, l’empresa de Trasports Generals d’Olesa (TGO), l’Associació de Municipis per la mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’Ajuntament de Viladecavalls per iniciar un estudi de la realitat i problemàtica del transport per carretera al municipi, en concret de l’autobús interurbà.

Finalment, Cesca Berenguer va proposar l’elaboració d’un projecte per introduir el transport a demanda a Viladecavalls, ja que considera que la realitat del municipi en matèria de transport que mostra el darrer estudi de mobilitat no es correspon a les necessitats dels usuaris i usuàries de l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa