MónTerrassa
Viladecavalls es queixa dels problemes de mobilitat per les obres a la B-40

Viladecavalls s’ha queixat oficialment pels problemes de mobilitat derivats per les obres de la B40. L’alcaldessa Cesca Berenguer es va reunir la setmana passada amb el cap de carreteres a la demarcació de Catalunya del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Vicente Vilanova, i amb el cap del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Daniel José Gallego, per posar sobre la taula les dificultats que tenen els veïns del municipi per sortir-ne i entrar-ne. A la trobada també hi eren membres de l’equip tècnic d’ambdues administracions.

Realitzada a instàncies de l’equip de govern, la cita tenia com a principal objectiu traslladar novament, però en aquesta ocasió sobre el terreny, del malestar dels veïns i veïnes derivat del desenvolupament de les obres del IV Cinturó. En especial, aquesta disconformitat s’ha vist incrementada pel tancament de la sortida 26 de l’autopista C-16. De la mateixa manera, van insistir en els problemes derivats de l’endarreriment dels treballs i l’afectació d’aquests en el dia a dia de la població.

Viladecavalls, un poble enmig d’un laberint de carreteres

Carles Rodríguez, regidor de FEM Viladecavalls, vicepresident 3r del Consell Comarcal del Vallès Occidental i tècnic de Promoció Econòmica, ha manifestat el seu descontentament per la gestió que des del govern local s’ha fet amb les obres del Quart Cinturó. Lamenta la poca pressió que l’alcaldessa ha realitzat per evitar els inconvenients reiterats pels treballs de la infraestructura i recrimina que Viladecavalls s’ha quedat com “un poble enmig d’un laberint de carreteres”.

Així ho ha manifestat a través de les xarxes socials:

“Els veïns i veïnes de #Viladecavalls portem més de 15 anys suportant les conseqüències de les obres del Quart Cinturó sense cap contraprestació ni millora evident cap al nostre poble. Des de fa unes setmanes, a més, s’ha suprimit la sortida 26 i desviat el trànsit per altres vies provisionals que dificulten molt la mobilitat diària de tothom. La sensació és que el poble ha quedat enmig d’un laberint de carreteres de difícil sol•lució. I que lluny de connectar-nos i cohesionar-nos, ens fan la vida més complicada. A banda del desastre ecològic de tot plegat.

L’Alcaldessa comunicava recentment la seva queixa i reunió amb el Ministerio. En la meva opinió, el que hauria de fer un alcalde o alcaldessa és haver impedit que el tancament de la sortida 26 es produís. Lamentar-se ara és poc útil. Això, i acordar amb el Ministerio millores en seguretat, connectivitat, restauració paisatgística, reducció del soroll, passos de fauna i una gran zona verda a l’espai al costat de les plataformes de Can Trias. A data d’avui la mobilitat a Viladecavalls és més complicada que mai i no tenim cap millora de les que el poble necessita i mereix”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa