MónTerrassa
Viladecavalls mantindrà per ara els retrats dels alcaldes a la sala de plens
  • CA

El grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar una moció per a la retirada dels quadres amb les imatges dels alcaldes i alcaldesses de la sala de plens de l’Ajuntament de Viladecavalls. La proposta de resolució no va prosperar ja només va obtenir els vots a favor d’ERC i d’Acord per Viladecavalls. Ciutadans es va abstenir mentre que CiU, FEM Viladecavalls i PSC van votar-hi en contra.

ERC va presentar la moció seguint la Llei 11/2017 de 4 de juliol de reparació jurídica de les víctimes del franquisme i fonamentava la moció en el fet que hi ha quadres amb retrats d’alcaldes que van governar durant el període franquista, considerant que és “una falta de respecte vers les víctimes”, a més de no creure convenient elevar la figura dels alcaldes i alcaldesses per sobre de la resta de veïns i veïnes. No obstant, consideraven que la seva tasca s’havia de valorar i per això s’haurien de reubicar.

Per la seva banda, el PSC va expressar el seu rebuig i condemna del franquisme però va recordar que s’està redactant un Reglament d’Honors i Distincions i Símbols de Viladecavalls i creuen que és en aquest fòrum on s’hauria de debatre aquesta qüestió. Ciutadans va explicar que el seu grup s’abstindria per la diversitat d’opinions que va recollir respecte a la moció presentada per ERC, alhora que va destacar que s’hauria d’haver parlat més sobre la possible nova ubicació.

FEM Viladecavalls, tot i votar en contra, va mostrar el seu suport a la retirada dels retrats dels alcaldes de l’època franquista de la sala de plens però no la retirada de tots els alcaldes i alcaldesses exposats argumentant que aquests “han dedicat un temps i un esforç pel municipi i cal ser recordats”. Són partidaris d’estudiar i reparar el dany patit per les víctimes del franquisme. Finalment, CiU va afirmar compartir els arguments de FEM Viladecavalls i PSC i van creure adient fer un estudi sobre aquest aspecte i poder analitzar si realment els alcaldes que van representar el municipi durant aquesta època van actuar a favor del règim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa