MónTerrassa
Viladecavalls demana més inversió i millores en el transport públic
Taula rodona del primer Fòrum Emergència Climàtica
Taula rodona del primer Fòrum Emergència Climàtica | FEM Viladecavalls

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana, Viladecavalls va acollir el primer Fòrum de l’Emergència Climàtica, organitzat per FEM Viladecavalls. El Centre Cívic Paco Cano va ser el lloc escollit per una taula moderada per la regidora Maria Martínez i que va comptar amb dues activistes de Fridays for future, que van situar el context d’emergència climàtica i van explicar la mobilització dels joves per reclamar accions immediates.

A continuació, Marc Taulats de la PTP (Associació per a la Promoció del Transport Públic) va demanar més inversió i planificació en mobilitat sostenible a la comarca i una governança conjunta d’aquests temes al Vallès. El moment de la pausa-cafè va estar protagonitzat per productes ecològics, de proximitat i amb zero plàstics.

En paral·lel al Fòrum, els més petits van poder participar d’uns tallers de manualitats on nens i nenes van elaborar missatges a favor del canvi d’hàbits de mobilitat i construir vehicles amb materials reciclats. La darrera taula la van protagonitzar les Associacions de Veïns i Veïnes de Can Trias, les Carenes de Can Turu, Sant Miquel Parc, el Molinot i les casetes de Can Mir. Totes elles van coincidir en la necessitat de treballar conjuntament en algunes prioritats com és l’augment de les freqüències de la R4, el perllongament de la línia 5 d’autobús fins a Sant Miquel, els accessos en transport públic als centres de salut i la millora de la connectivitat interna a Viladecavalls tant en autobús com a peu i en bicicleta.

Les conclusions i tancament de l’acte van anar a càrrec de Carles Rodríguez, portaveu de Fem Viladecavalls, que va donar les gràcies als assistents i va manifestar la seva satisfacció per una “jornada molt profitosa de debat i propostes” i va comprometre’s a traslladar aquestes conclusions a les institucions pertinents. Després de l’èxit, Fem Viladecavalls planteja fer més Fòrums sobre altres temes relacionats amb l’emergència climàtica com el consum i l’alimentació responsable o la transició energètica.

Nou comentari

Comparteix