MónTerrassa
Viladecavalls celebra que el Parlament reguli per llei les males olors
Membres d’AV Can Trias, la plataforma Hartos de los malos olores amb el regidor Carles Rodríguez | CSQP

!--akiadsense-->

Aquest dimecres va debatre’s a la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya una resolució de Catalunya Sí Que es Pot (ICV-EUIA- Podem-Equo) en què es plantejava la necessitat de regular per llei les males olors a Catalunya.

Els darrers anys amb l’augment d’alguns sectors d’activitat econòmica la problemàtica de les males olors ha augmentat. A això se li suma el fet que no existeix una normativa específica sobre la contaminació odorífera i, normalment, són els ens locals els que es troben amb els problemes derivats de les queixes veïnals, i es veuen obligats a regular la matèria. Aquest és el cas de Viladecavalls en que el darrer any els veïns i veïnes de Can Trias pateixen episodis de males olors provinents de l’activitat del Polígon Industrial de Can Trias.

Ajuntament i empreses van veure’s obligades a prendre mesures arrel d’un estudi extern encarregat per l’Ajuntament que identificava l’orígen d’aquestes olors i els compostos químics que contenien. La resolució aprovada per unanimitat dijous al Parlament va acordar “incloure regulacions específiques per a combatre la problemàtica d’olors en el marc de la futura Llei de Qualitat Ambiental prevista en el Pla de Govern i de la que es preveu tenir un projecte de Llei aprovat al segon semestre de 2017”. Al mateix temps, els acords aprovats preveuen la col·laboració de la Generalitat amb els Ajuntaments per a l’aplicació de la llei i el seu finançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa