MónTerrassa
Obres per estabilitzar el talús de la riera de Gaià
  • CA

El passat dilluns dia 10 de gener es van iniciar les obres d’estabilització d’un talús a la riera de Gaià, sota les finques del carrer de la Vinya número 9 i 11. L’objectiu de les obres és estabilitzar el talús i protegir-lo de l’aigua. La intervenció es realitza amb tècniques de bioenginyeria del paisatge, la qual consisteix en la utilització de materials naturals (com ara pedra, fusta, plantes, etcètera) que a més de donar solucions estructurals definides pels càlculs estructurals i hidràulics, també permet la màxima integració paisatgística i ecològica de l’entorn, i millorar els condicionants ambientals de la riera.

Els treballs els està duent a terme una empresa especialitzada en aquest sector, i tenen una durada aproximada d’un mes i mig, si les condicions meteorològiques i pluviomètriques ho permeten, ja que cal tenir en compte que s’executen a la llera de la riera. L’obra a la riera de Gaià serà la segona del municipi on s’utilitza aquest sistema, perquè recentment s’ha finalitzat l’obra d’estabilització dels marges del carrer Torrent. Aquesta actuació compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Nou aparcament al nucli urbà

D’altra banda, l’Ajuntament també ha anunciat que el nucli urbà de Viladecavalls comptarà amb més places d’aparcament municipal en els pròxims dies, un cop finalitzin els treballs que s’estan realitzant a l’entorn de la Zona Esportiva Municipal. El nou aparcament disposarà de dos nivells i s’hi accedirà des de la carretera B-120 en direcció a Olesa de Montserrat.

En els darrers dies, s’han realitzat els treballs d’arranjament del paviment d’accés i aquesta setmana s’està instal·lant un tancament de seguretat i delimitació de l’espai. A l’actualitat, ja s’hi poden aparcar vehicles, però falta acabar d’instal·lar tanques i millorar l’accés per a les persones usuàries que accedeixen a peu a l’aparcament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa