MónTerrassa
Nou aplec de Sant Miquel de Toudell a Viladecavalls
  • CA

Aquest diumenge, dia 24, es celebra a la petita església romànica de Sant Miquel de Toudell a Viladecavalls el tradicional aplec anual. Aquesta petita joia del romànic del Vallès es troba situada enmig del polígon industrial de Can Mir, enfront de l’espai natural de la Riera de Gaià.

Com cada any pels volts de Sant Miquel es celebra aquest aplec, molt participatiu i ple d’activitats variades. Els actes comencen al matí amb una caminada des de la parròquia del poble de Viladecavalls fins a l’ermita. Tot seguit es celebrarà la missa a l’exterior del temple. Després de la missa s’aniràn succeïnt diversos actes culturals. destaca la participació de l’Esbart Egarenc del Social de Terrassa. També hi haurà música popular en directe, perquè tothom s’animi a ballar. Durant tot el dia es farà un concurs de pintura ràpida amb tres categories, infantil, juvenil i d’adults.

Al migdia hi haurà la tradicional paella. Un dinar d’amistat a l’entorn natural de l’ermita. Acabarà la jornada amb ball de sardanes i un cant de comiat. Aquest any també hi haurà un parell d’exposicions a l’interior de l’edifici romànic. Una amb fotografies d’època, on es veurà el trasllat de l’escultura del Sant Crist que es troba a l’interior i que ha estat recentment restaurat. I una altre exposició serà dels dibuixos que van fer els artistes de Urban Sketchers Terrassa el passat mes de maig sobre Sant Miquel de Toudell.

Aquesta festa està organitzada per l’associació Amics de Sant Miquel de Toudell amb l’ajuda de la Parròquia de Sant Martí de Sorbet i l’Ajuntament de Viladecavalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa