L'Aplec de Sant Miquel de Toudell

L’Aplec de Sant Miquel de Toudell | cedida

Aquest diumenge 29 de setembre s’ha celebrat com cada any el tradicional Aplec de Sant Miquel de Toudell. Aquest aplec es fa a l’església romànica situada al Polígon Can Mir de Viladecavalls.

Aquest any va coincidir en el mateix dia de la festivitat de Sant Miquel. I el dia va acompanyar amb les seves temperatures estiuenques.

A les 10 del matí va començar la popular caminada des de la parròquia de Sant Martí de Sorbet fins a Sant Miquel. I a les 11 es va celebrar la missa a l’exterior de l’ermita romànica, oficiada per Mossèn Joan Lázaro. Com és tradicional, la poca capacitat que té l’edifici en el seu interior, fa que s’hagi de situar un altar just davant de la façana i es tregui la figura del Sant a l’exterior. Es destaca la gran afluència en aquesta missa, amb els veïns de Viladecavalls i Terrassa i la presència de diverses autoritats municipals.

Desenes de persones van participar en l'Aplec

Desenes de persones van participar en l’Aplec | Josep Ballbè

Aquest any com a novetat, i després de la missa i d’un petit esmorzar, es va fer una cercavila des de les Casetes de Can Mir fins a l’Ermita. Aquestes Casetes són un conjunt patrimonial de cases de camp d’inicis del segle XIX, que estan molt properes a l’ermita de Sant Miquel.

En aquesta cercavila hi van participar els Ministrils del Raval de Terrassa, els Petits Dracs de Viladecavalls i el capgròs de l’Associació d’Amics de Sant Miquel de Toudell. Aquest capgròs està basat amb la bruixa remeiera Ramona Porta, un personatge que va existir el segle XVII i que va ser penjada per bruixa.

Celebració de l'aplec a Sant Miquel de Toudell

Celebració de l’aplec a Sant Miquel de Toudell | Josep Ballbè

Després de la cercavila van continuar els actes culturals, amb els mateixos protagonistes, i també amb la participació del conjunt de música antiga Lokobarroco i la participació de l’Esbart Egarenc del Social de Terrassa.

Després d’aquests actes culturals va venir el dinar de germanor ofert per l’associació que organitza l’aplec. Unes 250 persones varen menjar la tradicional paella sota els arbres que envolten el monument romànic.

La festa va acabar amb l’entrega de premis del concurs de pintura ràpida que es va organitzar i la fotografia del grup.

L'Aplec de Sant Miquel de Toudell

L’Aplec de Sant Miquel de Toudell | cedida

Nou comentari