MónTerrassa
Nou episodi de males olors a Can Trias
  • CA

El barri de Can Trias ha patit un nou episodi de males olors. Es va detectar el passat divendres 21 d’octubre, i per això des de l’Ajuntament de Viladecavalls es va decidir organitzar una reunió informativa veïnal aquest mateix dimecres 26 d’octubre a l’auditori del Centre Cívic Paco Cano.

L’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, acompanyada de tot l’equip de govern, va explicar al veïnat que va assistir a la reunió, que des del mateix dia en què s’havia detectat la incidència s’havia iniciat el procediment d’accions recollides a l’ordenança reguladora de les emissions i immissions d’olors, aprovada el setembre de 2021.

La primera de les accions ha estat recavar les actes policials de les queixes veïnes i visites a les empreses del polígon d’activitat econòmica de Can Trias. El següent que s’està duent a terme és contractar l’empresa que redactarà un nou estudi d’olors i posteriorment s’implementarà les mesures que siguin pertinents. Les persones assistents van poder resoldre els seus dubtes amb les explicacions de l’alcaldessa.

Renovació de 1.200 punts d’enllumenat públic

D’altra banda, l’Ajuntament de Viladecavalls ha rebut recentment la resolució favorable a la petició de subvenció per import de 658.340,48 €, en el marc del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona, per a dur a terme la renovació de 1.200 punts de l’enllumenat públic per tal de modernitzar-los a la tecnologia LED, més eficient energèticament, així com per donar compliment a la normativa de contaminació lluminosa. L’actuació es preveu per un import total de 731.489,42 €, per ser executat al 2023.

Aquesta és una tercera fase del projecte de renovació d’enllumenat impulsada per l’Ajuntament de Viladecavalls, que respon al desenvolupament de l’acció recollida al Pla d’Acció Municipal per mitigar el canvi climàtic, així com per donar compliment als objectius 2030 de transició energètica. 

Amb aquest canvi massiu de llumeneres, l’enllumenat públic de Viladecavalls funcionarà de manera gairebé íntegra amb tecnologia LED. Es preveu una reducció d’emissions de 244Tm anuals i un estalvi enconòmic en la factura elèctrica d’uns 180.000 € anuals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa