MónTerrassa
S’enderroca l’ermita de Sant Miquel de Guanteres
  • CA

L’ermita de Sant Miquel de Guanteres, al terme muncipal de Viladecavalls, s’ha enderrocat. L’equipament, situat al Camí de la Plana de Sant Miquel de Guanteres, es trobava en molt mal estat, i des de l’Ajuntament s’ha decidit tirar a terra l’edificació davant del perill que suposava per als veïns i visitants. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana, segons ha informat el govern municipal en un comunicat.

Víctima d’ocupacions i actes vandàlics (les parets es trobaven totalment pintades i faltaven elements), l’ermita s’ha anat deteriorant ràpidament amb el pas dels anys, i l’estructura corria un alt risc de desplomar-se en el moment menys pensat. L’any passat, des del Consistori es va procedir a realitzar un tancament perimetral de la zona per evitar que les persones s’hi poguessin acostar o entrar a l’interior.

Construïda pel mateix veïnat de la urbanització, amb la intenció de convertir-la en un recinte de culte, mai va rebre l’acreditació oficial de l’Església per poder tenir lloc activitats de culte o pastoral. Sense cap valor històric, ni tampoc artístic, l’Ajuntament va iniciar el procés per poder-la enderrocar ara fa sis anys. El mes de juny de 2020, es va formalitzar, davant notari, la donació de l’edifici a l’Ajuntament de Viladecavalls, en nom de la Parròquia de Sant Martí de Sorbet. Aquesta acció tenia el beneplàcit del Consell d’Economia i Pastoral Parroquials i de l’organisme competent del Bisbat de Terrassa.

Amb la signatura de la donació, la titularitat d’aquesta construcció va passar a ser municipal i, per tant, s’ha pogut procedir, finalment, al seu enderroc. Amb els treballs de supressió de l’Ermita, es permetrà garantir la seguretat de les persones que fan ús de la zona d’esbarjo de Sant Miquel de Guanteres, a més de possibilitar l’ampliació d’aquesta en benefici del veïnat.

Obres al camí de la Plana de Sant Miquel de Guanteres | Aj. Viladecavalls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa