MónTerrassa
Empreses de Viladecavalls debaten sobre transició energètica i mobilitat

La Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls va acollir aquest dimecres una nova trobada de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls – Viladecavalls Empresarial amb l’objectiu de presentar els projectes de transició energètica que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament del municipi, amb la col·laboració de la Cecot. També s’ha presentat una iniciativa per promoure el transport col·lectiu als polígons amb un servei de bus a demanda.

A l’acte hi ha participat la presidenta de l’associació, Susana Soriano, el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecavalls, Jesús Porres, així com també diversos representants i membres de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls, de l’Ajuntament i de la Cecot. Durant la jornada s’han organitzat diverses taules de treball que han de permetre definir un pla d’actuació per a cadascun dels parcs d’activitat econòmica de Viladecavalls. Entre els temes treballats destaquen la senyalització i accessos, la mobilitat, la neteja, la seguretat, l’aparcament o el manteniment i conservació dels diferents polígons.

Transició energètica als PAES de Viladecavalls

Josep Maria Ortiz, enginyer gestor i assessor energètic municipal ha explicat el camí que està duent a terme l’Ajuntament de Viladecavalls cap a una transició energètica dels polígons del municipi, emmarcat en el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. En aquest sentit, l’Ajuntament ha posat en marxa la promoció del programa “Fotovoltaica compartida a la indústria”, aquest programa ha permès fer un estudi del consum elèctric i el potencial de fotovoltaica als PAEs Viladecavalls.

L’Ajuntament també ha aprovat una bonificació fiscal del 5% l’IBI durant 5 anys, fins un topall del 50% del cost d’execució. En el cas de l’ICIO les bonificacions poden arribar fins al 95% en funció de la potència de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic. D’altra banda, també està donant suport i dinamitzant la creació de comunitats energètiques privades i pròpies de l’Ajuntament i ciutadania.

Josep Casas, director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot ha pogut explicar els beneficis i la importància que les empreses facin un pas endavant i inverteixin en instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic compartit. Casas ha destacat que “les subvencions públiques que venen aniran dirigides a aquest tipus d’instal·lacions”. A més, ha afegit que “hem de prendre consciència que a partir d’ara el millor preu de l’energia el trobarem en solucions d’energies renovables”.

Transport col·lectiu a demanda per als polígons

Per altra banda, s’ha presentat el treball de camp que s’ha dut a terme per estudiar la viabilitat del servei de transport col·lectiu a demanda als polígons industrials de Viladecavalls. Joan López, vicepresident de l’Associació d’Empreses de Viladecavalls ha presentat la iniciativa posant en valor la importància de “treballar en comunitat per aconseguir millores en transport, per anar abandonant progressivament la necessitat d’utilitzar mitjans privats”.

Carme Pros, CEO de TG DX ha presentat les primeres conclusions i les possibilitats que existeixen quant a rutes i itineraris, així com els resultats de l’enquesta que s’ha dut a terme entre les empreses dels polígons del municipi per conèixer les seves necessitats en matèria de transport.

Gerard Rius, director de comunicació i màrqueting de la Cecot ha presentat també la nova pàgina web de l’entitat, que s’ha modernitzat i actualitzat amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les empreses de l’Associació. A més, s’ha presentat un nou formulari de recollida d’incidències dels diferents PAE del municipi amb l’objectiu de poder fer seguiment i gestionar-los a través de l’Ajuntament de Viladecavalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa