MónTerrassa
El govern de Viladecavalls es querella contra Hartos de Olores per crear “alarma social”
  • CA

L’Ajuntament de Viladecavalls ha decidit interposar una demanda judicial contra la Plataforma Hartos de Olores y Contaminación davant el Jutjat de Guàrdia de Terrassa, Fiscalia, Mossos d’Esquadra i Policia Local de Viladecavalls per la “difusió de falsedats que generen alarma social i desordre públic”.

I és que el passat cap de setmana, 25 i 26 de març, l’entitat va fer arribar a tots els habitatges del barri de Can Trias un comunicat informatiu en el qual alertaven a la població de l’existència d’elements químics tòxics en l’aire que es respira al barri de Can Trias. En aquest comunicat afirmaven disposar “d’un informe redactat per dos toxicòlegs, doctors de la Universitat de Barcelona” que demostrava que existien substàncies tòxiques amb nivells superiors al valor legislat. Així mateix, s’afirmava que “hem presenciat com a l’escola bressol de Can Trias, en dies de poca o molta contaminació els nens d’1 a 3 anys, estan una hora al pati, respirant aire tòxic”.La plataforma també critiva l’Ajuntment per “informar a la població sobre la contaminació sense aportar proves”.

Davant d’aquestes afirmacions, l’Ajuntament de Viladecavalls ha volgut tallar d’arrel els rumors. Per aquest motiu, a més d’interposar la querella, han emès un comunicat en què subratllen que “el Consistori, en ús de les competències que ostenta en matèria de control sanitari, va requerir mitjançant ofici al President de la Plataforma Hartos de Olores y Contaminació, aportar còpia de l’esmentat estudi“. El govern manifesta que “la resposta per part de la Plataforma, rebuda a tal requeriment, esmenta la impossibilitat de remetre la documentació que citeu, en tant que no li consta a aquesta Associació, cap original de l’informe, no aportant per tant l’informe toxicològic del que havien fet difusió alertant a la població del perjudicis per la seva salut”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a març 31, 2017 | 22:38
    Rosa març 31, 2017 | 22:38
    Tota aquesta informació que heu posat es la facilitada per l'ajuntament. Ara falta saber la de l'associació Plataforma Hartos de Malos Olores y Contaminación.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa