MónTerrassa
El carril bici per connectar Viladecavalls i Terrassa, més a prop

El carril bici que ha de permetre connectar Viladecavalls i Terrassa de manera més segura per als amants de les dues rodes és cada cop més a prop. Aquesta setmana, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, es va reunir amb el Secretari Territorial de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, per parlar d’un dels grans projectes de mandat de l’equip de govern municipal. En aquest sentit, Gavin va informar-los sobre els avenços que s’han fet en la creació del carril bici i els va comunicar que aquest 2022 es durà a terme el projecte executiu.

Des del Govern es va presentar la proposta a les autoritats locals, amb la qual s’ha de començar a redactar el document i que comprèn un itinerari que unirà en una via ciclable els diversos barris de Viladecavalls amb Terrassa. En concret, està previst que la via s’iniciï al nucli urbà de Viladecavalls, vagi cap al Camí de l’estació i tingui sortida des de l’enllaç de Can Mitjans. Allà passarà a circular de forma adjacent per a la carretera de la Bauma, tot passant pels barris de Can Corbera, Sant Miquel de Guanteres, Can Trias fins arribar a Terrassa ciutat.

El projecte es treballarà conjuntament amb els tècnics municipals i es presentarà a la ciutadania una vegada acabat. Cal dir que el fet de rebre finançament europeu dins dels fons Next Generation ha donat un bon impuls per tirar-lo endavant, i per això s’espera que un cop el projecte estigui redactat i aprovat, es puguin licitar les obres de cara al primer trimestre de 2023.

Viladecavalls ha estat el primer interessat en què es faci realitat el carril bici i és un projecte que s’ha estat treballant intensament amb reunions continuades amb tècnics de la Generalitat. El maig de 2011 es va presentar una proposta inicial, amb la qual s’ha estat valorant i corregint fins aconseguir l’actual.

Nou comentari

Comparteix