MónTerrassa
You Can Save Them: de Vacarisses al món per ajudar nens necessitats
  • CA

Vacarisses compta des de fa un temps amb l’organització You Can Save Them Association, l’objectiu de la qual és ajudar als nens i nenes d’arreu del món que pateixen més vulnerabilitat. Aquest projecte solidari va néixer de la mà de Ricard Arderiu (de professió economista) després d’un intens viatge a Vietnam, on va veure de prop la pobresa que patien molts infants. Va ser així quan va començar a conèixer gent involucrada en projectes internacionals d’ajuda humanitària i va decidir “no quedar-me de braços creuats”.

Amb seu a Vacarisses, l’associació està duent a terme aquests dies una campanya intensa per donar-se a conèixer. “Volem créixer més a nivell local“, expliquen a Món Terrassa. I per això han iniciat una acció en què proposen als comerços, empreses, restaurants, establiments de tot tipus del municipi i de la comarca, perquè s’animin a participar en les seves iniciatives solidàries i donar-los encara més visibilitat. A punt de tancar la memòria anual, anuncien que aquest 2021 han destinat més de 2.700 euros a ajudar nens i nenes necessitats, en diferents projectes impulsats a Kènia, Uganda, Malawi però també a Catalunya. “Ja som 32 socis, però en necessitem molts més, perquè tenim projectes molt bonics per aquest 2022″, diuen.

Actualment, You Can Save Them té en marxa quatre projectes. El primer, és pels nens de l’orfenat Mupenzi, a Uganda, a través de l’ONG Petits Detalls, els quals ajuden a proporcionar educació, desenvolupament social i salut bàsica. El segon, està centrat a l’Àfrica, on amb la col·laboració ONG Infància Solidària es faciliten operacions quirúrgiques als infants malalts. Un altre dels projectes en què l’entitat vacarissana participa és amb el poblat Haronne, al Sahara, on s’ajuda als habitants a comprar mantes i roba per protegir-se de les baixes temperatures i també aliments bàsics. I, finalment, es participa en el programa d’atenció a joves migrants no acompanyats (MENA) a Almacelles, des de Sant Joan de Déu on se’ls ofereix atenció legal, social i psicològica, formació, educació i activitats lúdiques. Podeu conèixer més detalls dels projectes impulsats clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa