MónTerrassa
El Ventayol de Vacarisses s’urbanitzarà abans del 2022
  • CA
Ple municipal del mes de juny | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Una de les mocions presentades per l’equip de govern, amb el suport del PSC, en el darrer ple municipal de l’Ajuntament de Vacarisses demanava el compromís de tots els partits polítics de Vacarisses per desenvolupar les obres d’urbanització del Ventayol abans de 2022, en base al projecte definitiu que s’iniciarà les properes setmanes. Es tracta d’un nucli habitat amb greus deficiències estructurals, agreujades per la mancança de la infraestructura necessària per a les aigües fecals. Per aquest motiu, la moció també sol·licita el compromís de dotar de més recursos econòmics el manteniment dels carrers del Ventayol, mentre no s’executin les obres d’urbanització.

La moció va tirar endavant, tot i l’abstenció d’UIPV i VpV. D’una banda, Josep Maria Gibert, d’UIPV, va fer un seguit de propostes per poder adherir-se a la moció: “Iniciar les obres abans d’acabar la legislatura i consensuar el projecte que s’adapti millor al veïnat i també el que sigui més favorable econòmicament”. L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va intervenir per acceptar les darreres propostes, “que milloren la moció”, però va rebutjar la primera, ja que “és demagògica i gens realista per tractar-se d’un termini de temps impossible tècnicament”.

Per la seva banda, Pedro Serna, de VpV, va manifestar estar “molt decebuts per no haver pogut participar en la moció”. En aquest sentit, Masana va aclarir que “una prova de que es va demanar la participació de l’oposició és que el PSC s’hi ha adherit després d’afegir un acord al text”. En canvi, “vostès no hi van aportar cap proposta”, va assegurar l’alcalde, adreçant-se als membres de l’oposició.

En marxa el Consell de la Vila

Fa ja uns mesos, l’Ajuntament de Vacarisses va iniciar un procés deliberatiu per definir la creació del Consell de Vila, un òrgan permanent per millorar els canals de participació i la relació de la ciutadania amb el consistori en els afers municipals. Aquest procés, en què també s’han debatut els continguts del reglament del nou òrgan, ha comptat amb la participació de diferents agents, com entitats i persones a títol individual. I és que el Consell de Vila pretén ser un espai de reflexió conjunta entorn als diferents temes que afecten la vida quotidiana de Vacarisses. Així, es corresponsabilitza més la ciutadania en els afers públics i “s’apropa el consistori a la població”, tal com va destacar al ple el regidor de Participació Ciutadana, Albert Salamé. La creació del Consell de Vila va rebre el suport unànime de tots els grups amb representació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a juliol 05, 2018 | 15:39
    Pere juliol 05, 2018 | 15:39
    anem a destruir el poble sencer, vingui a seguir votant a erc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa