Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vacarisses han emès un comunicat en què volen manifestar una “resposta ferma” contra la sentència del Tribunal Suprem en relació a les persones polítiques preses catalanes. El comunicat diu així:

Les penes de presó a les quals se les condemna sumen un centenar d’anys, quan tot el que han fet és complir amb el mandat democràtic sorgit de les urnes l’1 d’octubre de 2017. La resolució judicial és una regressió democràtica i una mostra fefaent de la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com de la criminalització i persecució de l’independentisme, un moviment que ha defensat i demostrat el seu caràcter cívic i pacífic. La sentència del Suprem, però, sembla que busqui la confrontació, totalment contrària a la voluntat de diàleg per solucionar el conflicte.

Tampoc volem oblidar les conseqüències més emocionals que suposa la sentència del Suprem, que no només afecta les persones condemnades, sinó també les seves famílies i el seu entorn més proper. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vacarisses, volem expressar-los el nostre suport i escalf.

Per tot plegat, considerem que no podem quedar-nos de braços plegats, sinó que hem de mobilitzar-nos per continuar defensant els nostres drets i llibertats, sempre de manera pacífica. Per palesar-ho, hem convocat un ple extraordinari urgent aquesta tarda, a les 18 h, on presentarem una moció per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques i catalanes i defensar el dret d’autodeterminació. Després de la sessió plenària, a les 20 h, hi haurà una concentració al davant de l’Ajuntament, en resposta a la sentència.

Nou comentari