MónTerrassa
Vacarisses recull del carrer 88 gossos i gats perduts o abandonats
  • CA

L’any passat, a Vacarisses, es van capturar, recollir o cedir 79 gossos i 8 gats a la Societat Protectora d’Animals de Mataró, que s’encarrega des de fa més de deu anys de la recollida d’animals solts i de la seva cura, a la clínica i laboratori propis, del municipi vacarissenc. Cal dir que del total de gossos recuperats, 71, 33 estaven microxipats i van poder ser retornats als seus propietaris, mentre que 28 van ser adoptats.

A Vacarisses, a data de 31 de desembre de 2017, hi havia 1.658 gossos, 175 gossos potencialment perillosos i 76 gats. L’Ajuntament disposa de 43 colònies de gats salvatges, repartides entre les diferents urbanitzacions del municipi. Un cop recollits, els animals són identificats i alimentats en llocs controlats, gràcies a la col·laboració de persones voluntàries. Quant a les femelles, s’esterilitzen per evitar la proliferació.

La Regidoria de Sanitat també treballa amb diversos organismes que gestionen les bases de dades segons la informació facilitada pels xips que porten els animals: nom de la persona propietària, adreça i telèfon. A Catalunya, hi ha l’ANICOM (Registre General d’Animals de Companyia, de la Generalitat) i l’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia, del Consell de Col·legis de Veterinaris), i a l’estat espanyol, la REIAC (Red Española de Identificación de Animales de Compañía).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa