MónTerrassa
Vacarisses vol més personal mèdic i més hores d’atenció al CAP
  • CA

Vacarisses ha reclamat més personal mèdic i més hores d’atenció al Centre d’Atenció Primària. Ho ha fet l’alcalde Antoni Masana i la regidora de Sanitat, Olga Serra, en una reunió amb els responsables de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Montserrat. La trobada ha servit per parlar de la situació actual del CAP de Vacarisses, i el govern municipal ho ha aprofitat per mostrar el seu “descontentament” per “la manca de personal mèdic”, la qual cosa ha suposat el tancament de l’equipament sanitari en horari de tarda.

A més de reclamar que es torni a habilitar els metges i infermeres corresponents per poder oferir aquest servei, des de l’Ajuntament també s’ha demanat a Salut que cal tenir la presència d’un pediatra, per donar resposta a les famílies amb infants, que ara s’han de desplaçar perquè els nens i nenes puguin rebre l’atenció bàsica. Actualment, el dispensari local del carrer Salvador Badia es troba obert de dilluns a divendres, de les 8 a les 15 h. Per fora d’aquest horari, els vacarissencs han d’anar al CAP Castellbell i el Vilar (de dimecres i divendres, de les 15 a les 20 h) o el CAP Monistrol de Montserrat (laborables, de les 21 a les 8 h, i dissabtes, diumenges i festius, les 24 hores).

Baixes i noves incorporacions

Per la seva banda, el director de l’EAP Montserrat; l’adjunta a direcció i la referent d’atenció a la ciutadania, han justificat la situació per la “manca generalitzada de personal mèdic, agreujada per dues baixes de maternitat i paternitat”. Han anunciat però que hi ha una previsió de poder normalitzar el servei en el termini aproximat d’un mes. Des de l’EAP Montserrat, s’ha informat també de la incorporació de dues persones a Infermeria i d’un psicòleg per a tasques comunitàries de l’ABS Montserrat. Des de l’Ajuntament de Vacarisses s’ha manifestat la intenció de mantenir fent seguiment de la situació del CAP del municipi per reclamar les millores que calgui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa