MónTerrassa
Vacarisses obté el Segell de Transparència que atorga la UAB

L’Ajuntament de Vacarisses ha obtingut el Segell de Transparència que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es tracta d’un estudi basat en el Mapa InfoParticipa, una plataforma concebuda l’any 2012 per publicar els resultats d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l’objectiu de promoure’n la seva millora quant a qualitat i transparència. Així, s’analitza si la informació facilitada ajuda que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Per tant, es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, a més de ser un incentiu per a responsables polítics i tècnics.

Al 2014, l’Ajuntament de Vacarisses ja va rebre un reconeixement per la millora considerable de la informació oferta al web municipal. Llavors, s’avaluaven 41 indicadors, que, al 2015, van passar a ser 52 per incrementar el nivell d’exigència.

Després d’una feina exhaustiva de recopilació i publicació de dades d’interès per a la ciutadania, www.vacarisses.cat ha aconseguit el segell, amb una puntuació del 88,46%, que implica el compliment de 46 indicadors. Per a un municipi de les dimensions de Vacarisses, aquesta és una gran fita comunicativa. D’una banda, per refermar el compromís de transparència cap a la ciutadania i, de l’altra, si s’estableix una comparativa amb poblacions del voltant, totes elles amb resultats inferiors, excepte Olesa de Montserrat, que ha obtingut un 100%. Ullastrell és el tercer municipi de la zona (86,5%), seguit de Martorell (80,7%), Castellbisbal (78,8%) i Esparreguera (61,5%). La resta no arriba a la meitat d’indicadors complerts: Castellbell (40,3%), Matadepera (36,5%), Viladecavalls (34,6%) o Sant Vicenç de Castellet (26,9%).

Nou comentari

Comparteix