MónTerrassa
Vacarisses demana la gratuïtat de la C-16 mentre durin les obres a la B-40

Vacarisses ha demanat la gratuïtat de la C-16 mentre durin les obres de la B-40. L’Ajuntament de Vacarisses ha enviat una carta al secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya per sol·licitar que s’aixequi la barrera troncal a Sant Vicenç de Castellet, en direcció a Barcelona, corresponent al peatge de l’autopista de Manresa. L’alcalde del municipi, Antoni Masana, considera que aquesta és una mesura justa per “oxigenar la circulació i intentar reduir els col·lapses diaris” que pateixen els veïns del municipi des que es van iniciar les obres del Quart Cinturó, en el tram d’Olesa de Montserrat a Viladecavalls.

Indignació per les molèsties als veïns per les obres del Quart Cinturó

No és l’única missiva que des de l’Ajuntament de Vacarisses s’ha enviat en els darrers dies. També s’han fet arribar les queixes de la població per les conseqüències de les obres a la B-40 als organismes responsables. S’ha fet amb una carta genèrica al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i una altra adreçada al director general de Carreteres, Juan Pedro Fernández Palomino.

En tots dos casos, es fa palesa la “indignació” per l’execució de les obres a la carretera B-40. D’una banda, es fa constar que es tracta d’una “actuació controvertida i considerada innecessària per una part del territori”. A més, els republicans -que sempre s’han mostrat contraris a la infraestructura del Quart Cinturó- deixen clar que el número de “persones detractores ha augmentat fruit de la mala execució i previsió de les obres”.

Subratllen que això és així com a conseqüència de les moltes molèsties al veïnat de Vacarisses i altres municipis del voltant que la darrera fase de les obres està provocant. Ressalten que per la ubicació geogràfica del municipi, repartit amb diverses urbanitzacions, els veïns “només poden desplaçar-se amb vehicle privat” ja sigui per anar al nucli urbà o per baixar a la població de referència, Terrassa. I afegeixen que a tall d’exemple, “un desplaçament d’uns 15 minuts de trajecte ara pot allargar-se fins a 1 hora a causa de les retencions provocades per les obres”.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Vacarisses sol·licita al Ministeri una solució ràpida i que les molèsties descrites a la carta no s’allarguin més en el temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa