MónTerrassa
Vacarisses posa punt i final a les restriccions d’aigua
  • CA

Després de sis setmanes de subministrament normalitzat, l’Ajuntament de Vacarisses ha informat aquest divendres dia 21 d’octubre que dona per finalitzades les mesures que es va veure obligat a imposar el passat mes de maig.

Ha passat un mes i mig de subministrament sense interrupcions ni escassetat, i per aquest motiu, el govern municipal considera que ja pot donar per finalitzades les restriccions d’aigua que havien afectat al municipi des de fa mesos. Les mesures es van dur a terme davant l’estat alarmant dels aqüífers que abasteixen gran part de la població.

Un cop fet el seguiment dels darrers dies, es considera oportú prescindir d’aquestes mesures en l’àmbit domèstic, gràcies al consum actual d’aigua, l’estabilització dels aqüífers i les millores que l’Ajuntament ha anat executant els darrers mesos, com les prospeccions per a la construcció de nous pous. Des de l’Ajuntament, s’ha emès un comunicat en què s’agraeix “enormement l’esforç i la comprensió de la població vacarissana i es demana mantenir un consum responsable d’aigua, ja que continuem en una situació de sequera per la manca de pluja”.

Millora i conservació de camins

D’altra banda, aquesta setmana s’han iniciat els treballs per a la millora i conservació de cinc camins de Vacarisses inclosos al Programa d’infraestructures territorials de prevenció d’incendis forestals. La previsió és dur-los a terme durant el mes d’octubre i també al novembre, si la climatologia hi obliga.

Els camins seleccionats formen part de la Xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis forestals i, per tant, en cas d’incendi, han de facilitar l’accés de vehicles i bombers de manera ràpida al punt de l’emergència. Els cinc camins que es milloraran són:

  • El que comunica la Riera de Sant Jaume fins a Coll Cardús
  • El de Coll Cardús fins al C/ de l’Alzina del Boixadell
  • El del Mas Mimó fins al Pla del Fideuer
  • El de Les Vendranes fins a Can Còdol
  • El camí de la Carena del Roure Monjo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa