MónTerrassa
Vacarisses feminitza les sales de la sotacoberta d’El Castell
  • CA
El Castell de Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Fa un any, l’Ajuntament de Vacarisses va inaugurar la Plaça de la Dona, iniciant un procés per feminitzar els espais públics del municipi. Enguany, s’ha volgut seguir el mateix propòsit a l’hora d’escollir els noms de les sales de la sotacoberta d’El Castell. Per fer-ho, la ciutadania ha pogut votar entre diferents propostes, presencialment, en una urna situada a la Recepció de l’ajuntament, o online, a través d’un formulari. Les properes setmanes, a la porta de cada sala, es col·locarà una placa amb el nom escollit per la població.

Sala polivalent Neus Català

Per a la sala polivalent, s’havien proposat dones rellevants en la història de Catalunya. El nom de Neus Català (Els Guiamets, 6 d’octubre de 1915) ha obtingut un 58% dels vots. Membre de les Joventuts del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) durant la Guerra Civil espanyola, és l’única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Després del seu alliberament, va tornar a França, on continuaria la seva lluita clandestina contra el franquisme. Actualment, és militant de Comunistes de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i la Fundació Pere Ardiaca, de la qual és sòcia d’honor.

Sala de formació Antònia Verdura

Per a aquesta sala destinada a activitats formatives, s’ha pogut votar entre diferents dones amb un paper destacable en el camp de la pedagogia. Antònia Verdura ha tret la gran majoria dels vots (68%). Tot i que va nàixer a Sant Iscle de Vallalta (Maresme) el 1922, va viure a Vacarisses la major part de la seva vida, on va exercir de mestra fins a la seva jubilació. També va ser la primera dona regidora de l’Ajuntament. Va morir el 17 de juny de 2008.

Sala de Vacarisses Ràdio Maria del Carme Nicolau

La tria dels noms per a la sala de Vacarisses Ràdio ha estat la més disputada, entre diferents dones pioneres en el mitjà radiofònic. El percentatge més alt de vots (47%) ha estat per a Maria del Carme Nicolau (Barcelona, 1901–1990), poetessa, traductora, narradora, periodista i publicista. Feminista i catalanista, va ser la primera i única dona periodista que, en aquells anys, treballava a les emissores de ràdio de Catalunya. Abans de la guerra civil, fins i tot va arribar a dirigir un programa informatiu. El conflicte armat va obligar-la a fugir cap a l’exili per la seva militància a Estat Català i el seu ideal feminista.

Resultats de les votacions | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa