MónTerrassa
Vacarisses es consciencia sobre la prevenció de residus

Un any més, l’Ajuntament de Vacarisses vol commemorar la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya. Per això, ha programat diversos actes amb l’objectiu de conscienciar la població.

L’acte principal tindrà lloc el 19 de novembre, a la Deixalleria municipal. L’equipament acollirà la Festa de la reutilització, que inclourà visites guiades per conèixer-ne el funcionament i la gestió de residus a Vacarisses, inflables i jocs infantils, un taller de reparació de petits electrodomèstics (inscripcions fins al dia 17), la pintada d’un contenidor iglú de vidre i el concert d’El Último Tributo, que farà rememorar els grans èxits d’El Último de la Fila. Per accedir a l’espai de la festa, s’haurà d’agafar un bus llançadora gratuït, que farà un recorregut circular per diverses parades del municipi, amb un horari de pas aproximat de 20 minuts. A més, al llarg del matí, hi haurà servei de bar a càrrec de les AMPA de les escoles Font de l’Orpina i Pau Casals, que servirà per sufragar el viatge de fi de curs.

El cap de setmana següent, s’ha organitzat una xerrada per aprendre a reduir la factura de l’aigua. A banda de donar unes pinzellades sobre el cicle de l’aigua, es parlarà sobre els usos de l’aigua a la llar i es donaran un seguit de consells i idees per reduir-los. La Setmana Europea per a la Prevenció de Residus es clourà amb una neteja del bosc, en una zona de Vacarisses on, per culpa d’actes incívics, s’hagi acumulat molta brutícia.

Deixalleria municipal de Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Activitats dels centres educatius

La conscienciació sobre la prevenció de residus també es vol portar als centres educatius de Vacarisses. Per això, l’alumnat de les escoles públiques visitarà la deixalleria municipal i participarà en tallers relacionats amb el tema i adaptats a les edats dels infants. Per la seva banda, l’alumnat de l’Institut visitarà les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus (CTR) del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix