MónTerrassa
Vacarisses declara Enric Millo persona ‘non grata’
  • CA
Ple municipal a Vacarisses
Ple municipal a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Al ple municipal de dimecres a Vacarisses es van entrar d’urgència dues mocions per condemnar la violència viscuda durant la jornada electoral del passat 1 d’octubre. D’una banda, un text presentat conjuntament per tot el consistori per «donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials», «exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum», «demanar la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata al nostre municipi», «reconèixer l’actitud, la valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i «demanar la mediació i el suport de les institucions europees i la comunitat internacional».

Per la seva banda, UIPV va presentar una altra moció en aquest sentit, que coincidia en diferents punts amb l’anterior. En aquest cas, però, no només es demanava reprovar el govern del PP i les forces de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, sinó també el PSOE i Ciutadans. Tots els grups van votar a favor d’aquesta segona moció, excepte el PSC, que va abstenir-se.

La regidora socialista Laura Sánchez va reconèixer que les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, havien estat “desafortunades” i va expressar el seu parer: “Cap persona que tingui ànima pot quedar indiferent a una actuació molt lamentable”. “Estem profundament preocupats per la situació del país; no podem dividir la societat”, va afegir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa