MónTerrassa
Vacarisses crida a mobilitzar-se contra el preu de la llum
  • CA

L’Ajuntament de Vacarisses ha fet una crida a la ciutadania per sumar-se a la convocatòria contra l’increment del preu de la llum el pròxim 8 d’octubre. Es tracta d’una apagada per deixar palès el malestar per la pujada de la factura, i per això es proposa una apagada general entre les 22 i les 22.30h. Així ho ha manifestat l’equip de govern en el darrer ple municipal celebrat aquest dijous, 30 de setembre. La crida ve acompanyada d’una moció presentada per ERC en què es recorda que a la ubrnaització de Torreblanca encara s’està pendent, des de fa dos anys, de la connexió elèctrica per al pou.

Els republicans insten al govern de l’Estat a “reestructurar l’actual model energètic, definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent”. També a “ampliar la cobertura del bo social per tal de reduir la càrrega a les famílies més vulnerables en episodis d’escalada de preus”, a més de posar a disposició de la ciutadania un punt d’informació sobre aquest i altres ajuts existents per fer front a la pobresa energètica i promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic basat en energies renovables, aplicant bonificacions. Així mateix, se sol·licita al govern espanyol “un fons extraordinari en favor dels ajuntaments per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials”. Per la seva part, l’Ajuntament es compromet a executar actuacions d’estalvi energètic en els equipaments municipals, facilitar els projectes d’autosuficiència energètica a empreses i ciutadania i promoure la sobirania energètica.

La moció va comptar amb el suport de Movem i UIPV, després d’una transacció en què també s’instava a la Generalitat a crear una agència pública d’energia, en cas de ser factible. VxV i PSC es van abstenir.

Obres al municipi i refugiats

D’altra banda, gràcies els vots d’ERC i PSC es van aprovar la modificació de crèdits per realitzar determinades actuacions. La resta de partits, UIPV, VxV i Movem, s’hi van abstenir. D’una banda, s’ampliarà el pressupost de partides que s’havien esgotat i que van destinades al manteniment de camins i de la xarxa de subministrament d’aigua potable. De l’altra, es realitzaran inversions per asfaltar carrers, condicionar la pista de petanca de Torreblanca I, instal·lar tancaments al camp de futbol municipal i reforçar i ampliar les aplicacions informàtiques del consistori. En total, s’hi destinaran 86.000 euros, finançats amb el romanent de Tresoreria. A més, es transferiran 57.200 euros, procedents del fons de contingència per fer front a la crisi de la Covid-19, a despeses de neteja i desinfecció, i d’adquisició de material i contractació de personal vinculades a la pandèmia.

També es va aprovar una moció referent a la condemna de la presa del poder dels talibans a Afganistan i des del mateix Ajuntament de Vacarisses es va oferir el suport local en l’acollida i asil de les persones refugiades i es va reclamar que es transfereixin els recursos econòmics necessaris per a un acolliment amb les màximes garanties. UIPV i Ciutadans van votar a favor de la moció presentada per ERC i la resta de grups van abstenir-se, coincidint en estar d’acord amb el contingut i el fons de la moció, però no amb la forma de redactar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa