MónTerrassa
Vacarisses apujarà la quota de la piscina municipal per al 2022
  • CA

Vacarisses incrementarà la quota de les piscines municipals per al 2022. Aquesta és una de les modificacions realitzades a les ordenances municipals i que el ple de l’Ajuntament va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC), PSC i Cs. UiPV, Veïns per Vacarisses (VxV) i Movem hi van votar en contra. En una sessió encara sense públic assistent -tot i que s’ha estrenat una opció de retransmissió en directe pel canal de Youtube del Consistori-, l’alcalde Antoni Masana va explicar els principals canvis introduïts.

Per un costat, pugen les taxes dels serveis de recollida de residus i de subministrament d’aigua. Un increment que correspon “a un ajust amb l’IPC interanual, d’un 4%”, ha recalcat l’alcalde. De l’altre, s’actualitzen les quotes de la piscina municipal, les quals es trobaven congelades des de fa una dècada i que el govern ha exposat que el dèficit acumulat ja supera els 15 mil euros. El regidor d’Esports, Pere Casas, va detallar altres modificacions en les ordenances de l’equipament, com nous abonaments quinzenals per a segones residències, el foment dels abonaments familiars i monomarentals de tota la temporada i la penalització, en canvi, de les entrades individuals, adquirides sobretot els caps de setmana per persones usuàries de fora. Casas va remarcar, a més, que l’accés a la piscina municipal de Vacarisses és “dels més econòmics” de l’entorn.

Davant de les crítiques per la pujada a les quotes de la piscina i dels residus (tot elogiant els bons resultats del porta a porta), l’alcalde les va titllar de “populistes” i va explicar que “les taxes s’han d’adequar al que realment val el servei i, si no entenem això, fem un flac favor a Vacarisses”. Tot recordant que enguany, l’Ajuntament haurà de fer front al retorn de les plusvàlues.

Altres temes a debat

El ple ordinari també va aprovar el Pla Local per l’abordatge del consum de drogues i pantalles; una moció presentada per UIPV per demanar l’adhesió municipal a la petició d’atorgar la Creu de Sant Jordi a les associacions de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya; una moció per exigir a l’Estat el traspàs real de Rodalies a la Generalitat; i una moció per denunciar la discriminació de les dones a l’esport i la sexualització del cos de les esportistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa