MónTerrassa
Vacarisses aprova lluitar contra les ocupacions conflictives

Comunicat del partit Unió Independent per Vacarisses de valoració sobre una de les mocions presentades en el darrer ple municipal del mes de desembre:

Al ple del passat mes de desembre a l’Ajuntament de Vacarisses, es va aprovar la moció presentada per UIPV sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials. Es tracta d’un pas decisiu per solucionar el greu problema que patim a Vacarisses amb aquest tipus d’ocupacions, i dotar d’eines a l’ajuntament i a les comunitats de propietaris per tal de restablir la convivència.

Parlem d’ocupacions que són utilitzades sovint per màfies que s’aprofiten d’uns immobles que saben que el propietari no farà res perquè són immobles d’entitats financeres, fons especulatius, la SAREB, o persones jurídiques considerades grans tenidors. Es tracta d’ocupacions i usurpació d’habitatges on hi ha un major risc que hi actuïn grups delinqüencials que han convertit l’ocupació en un negoci, minvant el dret de les persones vulnerables a adquirir un habitatge social.

Mesures acordades per ocupacions delinqüencials

Entre les mesures acordades, s’insta a les institucions pertinents per tal de modificar la legislació actual tal com: el llibre V del Codi Civil de Catalunya i la Llei d’Enjudiciament Civil (relatiu als drets reals i processals, per facultar als ajuntaments i a les comunitats de propietaris perquè puguin instar judicialment les desocupacions), la llei de l’habitatge i afegir una nova tipologia de conducta com a exemple d’incompliment de la funció social de l’habitatge, la Llei d’Enjudiciament Criminal mitjançant la introducció d’una mesura de desallotjament en el termini màxim de 48 hores, des de la petició cautelar de desallotjament.

Val la pena destacar que l’aprovació d’aquesta moció ha estat possible gràcies al treball en coalició d’UIPV-JUNTS, aplicant polítiques transversals impulsades des de JUNTS i que donen resposta a les necessitats actuals de Vacarisses, gràcies a la política municipal de UIPV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa