MónTerrassa
UiPV vol una rebaixa en la taxa d’escombraries a Vacarisses

UiPV ha presentat per al ple municipal d’aquest dijous a l’Ajuntament de Vacarisses una proposta de resolució en què es pretén modificar l’ordenança fiscal número 18, reguladora de la taxa de prestació del servei de gestió de residus, així com el seu text refós, aplicant la reducció de la taxa d’escombraries, passant de 69’28€ a 48’28€ per habitatge.

L’agrupació municipal sostè actualment el municipi de Vacarisses té en el seu terme una instal·lació de reciclatge de residus comarcal “l’Ecoparc“, que a través d’un conveni, aporta uns ingressos anuals a les arques municipals que permeten poder mantenir la taxa congelada. A més, s’ha implantat a Vacarisses, un nou servei de recollida de residus “Porta a Porta” que, afirmen des de UiPV, també suposa una despesa afegida per als veïns per a l’adquisició de bosses per la fracció orgànica, envasos, cartró, resta i vidre, alhora que el nou sistema ha de comportar “un estalvi en la despesa econòmica en el servei de recollida de residus per part de l’Ajuntament de Vacarisses”.

En l’argumentari de la moció, UiPV exposa que la taxa d’escombraries l’any 2017 ha sofert un important augment passant dels 48’28€ a 69’28€ fet que ha suposat un augment del 46% pels veïns/as del municipi, respecte als anys anteriors. I recorda que un grup de veïns afectats per aquest important augment de la taxa d’escombraries, van mobilitzar-se i va recollir més de 1.000 de signatures per l’increment “desmesurat” de la taxa. També subratllen que la diferència d’ingressos que ha tingut l’Ajuntament en concepte de l’augment de la taxa aprovada l’any 2017, respecte a l’any anterior, “ha estat de només 72.000€” i que el darrer exercici econòmic del 2016, l’Ajuntament ha tingut un romanent liquid de tresoreria de 415.435,50€ el que permetria “sobradament, no incrementar la taxa d’escombreries, com s’ha fet”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Putxi a gener 24, 2018 | 17:19
    Putxi gener 24, 2018 | 17:19
    UIPV, que ha governat durant anys, ja sabien que aquesta moció no es pot presentar ara. Però si que els serveix per tornar a escalfar la gent amb el tema. Deu ser per això que ho presenten ara, oi?
  2. Icona del comentari de: Juan a gener 24, 2018 | 20:38
    Juan gener 24, 2018 | 20:38
    populismo y del barato.El sueldo también se lo bajó el boada.

Nou comentari

Comparteix