MónTerrassa
UiPV es queda sol demanant al govern la renúncia de la paga extra d’estiu
  • CA
Ple municipal de maig de Vacarisses
Ple municipal de maig de Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

UIPV va presentar dues mocions al ple de maig de Vacarisses. La primera va ser la petició de destinar a la lluita pel coronavirus una mensualitat del sou de l’alcalde i de regidors i regidores. En concret, es va demanar que les retribucions econòmiques dels grups municipals de l’oposició del ple de març, que no es va celebrar, i de les comissions informatives corresponents al ple d’abril es dediquessin a adquirir tests de diagnòstic i material EPI “per a la protecció dels ciutadans de Vacarisses”.

UIPV també va sol·licitar que l’equip de govern renunciés a la paga extra d’estiu del mes de juliol, “per tal de contribuir, amb aquest gest de solidaritat, a pal·liar els efectes de la crisi sanitària, econòmica i social”. Després d’un intens debat, la moció va ser rebutjada. L’alcalde, Antoni Masana, va remarcar en diferents moments que l’oposició no feia cap aportació, ja que es tractava de diners no cobrats per no haver tingut lloc les sessions i que, igualment, anirien destinats a les conseqüències de la Covid-19. També va explicar que l’equip de govern ja dona una part del seu sou mensual a diferents iniciatives, com el projecte Lliures d’Òmnium Cultural, enfocat a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, accentuades per la crisi de la Covid-19.

“Ara estem dedicant més hores a fer polítiques per ajudar les classes més desfavorides”, va afegir Masana. El PSC també es va oposar a la petició d’UIPV, titllant la moció de “demagògica i populista”. “La solidaritat és una altra cosa”, va assegurar Miranda, qui va cloure la seva intervenció proposant que UIPV donés les assignacions futures, en comptes de les no cobrades. Per la seva banda, Ciutadans es va abstenir en la votació, per considerar que “les donacions han de ser privades i voluntàries perquè fer-ne publicitat seria populista”. “Cadascú coneix la seva situació personal”, va expressar Muñoz.

Estudi per modificar taxes arran de la Covid-19

En canvi, l’altra moció presentada per UIPV va ser aprovada per unanimitat, després d’un intens debat sobre el problemes jurídics dels acords que incloïa i que van portar a eliminar-ne dos i a modificar la resta. També vinculada a la Covid-19, demanava “mesures econòmiques per ajudar ciutadans, pimes, autònoms i comerços de Vacarisses davant l’estat d’alarma”. Finalment, es va acordar realitzar un estudi per verificar si es pot aplicar una exempció de la taxa de residus industrials de 2020, gestionada per la Diputació, a aquells negocis de Vacarisses obligats a tancar durant l’estat d’alarma. També s’estudiarà la possibilitat de bonificar l’impost de vehicles per a tota la ciutadania, proporcionalment al mateix període. En el text inicial, UIPV també sol·licitava bonificar les taxes per ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants, una mesura que ja s’està duent a terme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa