MónTerrassa
UiPV critica l’increment de la taxa de residus a Vacarisses
  • CA

Aquest passat dijous es va celebrar un ple extraordinari a Vacarisses per aprovar les ordenances fiscals del 2020. Des de UiPV es va donar suport al recàrrec del 50% en l’IBI dels immobles desocupats o en les diverses bonificacions relacionades amb el consum energètic sostenible. També van donar suport a les bonificacions per a vehicles elèctrics i híbrids mentre que van mostrar-se contraris a l’ordenança sobre la taxa de subministrament d’aigua, ja que UiPV considera que es “penalitza a les famílies que no gasten aigua i que són més vulnerables. Vam proposar a l’alcalde que no s’augmentés ni el primer ni el segon bloc i que en tot cas s’apliqués al tercer i quart, que són els grans consumidors -empreses-, malaurdament no es va acceptar la nostra proposta”, lamenten.

D’altra banda, UiPV també va mostrar la seva reticència amb la “imposició del nou sistema de recollida porta a porta. Tenint en compte el gran esforç que està fent la població de Vacarisses, creiem que no s’ha de penalitzar als veïns després de l’esforç que estan fent, pensem que el que cal ara és bonificar a través del retorn econòmic que l’Ajuntament ingressa, i que ha de revertir en millores del sistema de Porta a Porta”.

Tot i que en aquestes ordenançes fiscals no hi surt reflectit, UiPV denuncia que “hem comprovat que per l’any 2020 s’augmentarà l’impost de l’lBI un 3% com a conseqüència dels nous coeficients correctors dels valors cadastrals que va proposar l’Estat a l’Ajuntament de Vacarisses, i que es va aprobar amb un decret d’alcaldia per l’equip de govern d’ERC, a la Junta de Govern Local, sense la informació en comissions ni el consens dels grups de l’oposició”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa