MónTerrassa
Els radars de Vacarisses posen 50 multes cada dia

Els radars de Vacarisses posen cada dia 50 multes de mitjana. Aquesta és la xifra que han extret des del programa de ràdio Vacarisses al Dia, fent una comparativa de dades recopilades en els últims sis anys. En el terme municipal hi ha actualment tres radars que estan indicats i senyalitzats perquè els conductors ho sàpiguen, tots ells ubicats a la carretera C-58.

Abans d’arribar al túnel de Coll Cardús en trobem dos, un de pujada i un de baixada. El tercer, ben visible, es troba ubicat a davant de la caseta de Protecció Civil, a tocar de la sortida de Vacarisses centre. Tanmateix, aquest últim radar, des del Servei Català de Trànsit manifesten que va deixar de funcionar l’any 2017 i que per ara no hi ha intenció de tornar-lo a activar.

Així que en realitat, dos radars, ubicats al quilòmetre 29, són els que aconsegueixen aquest percentatge de multes diàries tant elevat. Són dos controladors de velocitat que es van instal·lar al mateix moment, el desembre de 2013. L’objectiu era reduir l’alt índex de sinistralitat que es detectava en aquest punt. Des del Consistori asseguraven que amb l’ajuda del radar s’aconseguiria millorar la visibilitat en un punt on sol haver-hi boira.

Tanmateix, per la seva ubicació és molt fàcil sobrepassar el límit marcat de 80 km/h. I és que el que es troba en sentit Manresa, està en plena baixada, on sense accelerar el cotxe ja supera aquesta velocitat. Per la qual cosa obliga als conductors a estar atents perquè han de frenar sí o sí si no el volen superar. Mentre el que es troba en direcció Vacarisses, és en el moment que hi ha un carril d’acceleració, en una pujada pronunciada i on si es vol avançar és fàcil també passar dels 80 km/h.

Sense accidents mortals des del 2016

El programa Vacarisses al Dia també recorda que entre Terrassa i Vacarisses hi ha dos radars més. No obstant, ambdós es troben en el terme de Viladecavalls. Un és just passat el túnel de la Bauma, després de l’abocador de Coll Cardús, en un revolt en sentit sud. L’altre és a la recte del Molinot, arribant ja al poble. Les dades facilitades per Trànsit indiquen que el primer interposa cada mes una trentena de multes de mitjana. L’altre, no funciona des del 2018.

Per què s’han desactivat els dos radars, el de Vacarisses i el de Viladecavalls? Per la reducció dels accidents més greus en aquest tram de la C-58. De fet, segons les dades de SCT, després d’instal·lar els cinc radars entre Viladecavalls i Vacarisses els accidents amb víctimes mortals o ferits greus van caure un 92%. Si només tinguéssim en compte accidents mortals, des que es van posar les mitjanes separadores l’any 2016, no n’hi ha hagut cap.

Des que es va posar la mitjana separadora no s’ha produït cap accident mortal a la c-58 a Vacarisses | Vacarisses al dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa