MónTerrassa
Premi per a un vestit de paper fet a Vacarisses
  • CA

Premi per a un vestit de paper fet a Vacarisses. Un any més, la dissenyadora vacarissenca Àngels Serrasolsas s’ha alçat amb un guardó en la 58a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. En aquesta ocasió el seu vestit “Maria Antonieta” ha estat reconegut amb el segon lloc en la categoria d’època. S’hi han presentat prop d’una seixantena (54) de peces originals vingudes d’arreu de l’estat i que han desfilat per la passarel·la lleidatana davant del jurat i gairebé 600 assistents. En el cas de la peça dissenyada per Serrasolsas, la model que la portava també és veïna del municipi vallesà.

Els guardonats al Concurs Nacional de Vestits de Paper

El Teatre L’Amistat ha vist com es lliuraven, un a un, els guardons del Concurs Nacional en les modalitats d’Època, Fantasia i Moda Actual. En la categoria on Vacarisses s’ha penjat la medalla de plata, s’ha imposat un vestit de núvia de Dior inspirat en el que va dur Farah Diva en el seu casament amb el Sha de Pèrsia. Ha estat creat per la Llar de Jubilats Juan Banyeres Cateura d’Alguaire. El tercer premi ha marxat fins a Amposta amb l’obra de Paquita Pagà anomenada La simfonia de Vivaldi.

Tot seguit, la periodista i presentadora Ruth Jiménez ha donat pas a la segona categoria, de Fantasia. En aquí, s’ha imposat un vestit confeccionat imitant l’efecte visual d’un niu d’abelles, de la modista també ampostina Mireia Panisello. El segon calaix del podi l’ha ocupat la modista d’Alguaire Consuelo Ruiz amb l’obra Medusa, mentre que el tercer premi ha estat per Cassiopea obra dels estudiants de l’Escola Liro Liro de Lleida.

Finalment, en Moda Actual -la categoria que ha comptat amb major participació- el vestit guanyador era un conjunt inspirat en la pel·lícula Gilda protagonitzada per Rita Hayworth, obra també de la Llar de Jubilats Juan Banyeres Cateura d’Alguaire. Han completat el podi Saico, una peça de les estudiants Jennifer Brito i Juncal Martínez de l’Escuela Epico d’Oviedo; i Cosmopolita, elaborat per l’ampostina Cándida Pelegrín.

Els tres vestits guanyadors passen a formar part de la col·lecció anual que presenta el Museu de Vestits de Paper. Com a compensació es reparteixen 13 mil euros en metàl·lic. Enguany a més s’ha creat un nou premi, dotat amb 500 euros, amb l’objectiu de posar en valor aquelles iniciatives que ajuden a difondre l’art del paper. Ha recaigut a la modista lleidetana Pepita Mas amb el vestit Luxúria de Maria Antonieta.

Els vestits guanyadors del Concurs Nacional de vestits de paper de Mollerussa | Aj. Mollerussa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa