MónTerrassa
El Porta a Porta pot allargar la vida de l’abocador de Coll Cardús
  • CA

Paradoxalment, la implantació del model de recollida de residus Porta a Porta pot allargar la vida de l’abocador de Coll Cardús. I és que com va manifestar el president del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Nil López, aquest nou sistema de recollida ha fet que el volum de residus que s’hagin de tractar sigui inferior. Aquesta premissa afecta no només a l’abocador sinó també el Centre de Tractament de Residus, el qual es troba ara mateix en una situació de “transició” i on des del Consorci s’està replantejant-ne el seu futur.

Quant al tancament de l’abocador de Coll Cardús, les darreres novetats exposen que aquest està estretament relacionat amb el volum de tones que hi entren. Si es manté constant, es podria clausurar al 2023, però, si disminueix, la vida de la instal·lació es podria allargar un any, aproximadament. L’Ajuntament de Vacarisses vetllarà perquè això no passi i s’acompleixi el calendari previst.

Sensor fixos per captar les pudors

Aquestes explicacions es van donar el passat 15 de desembre, en una reunió de la Comissió de seguiment de l’abocador de Coll Cardús. Convocada per l’Ajuntament de Vacarisses, van assistir-hi l’entitat Prou Pudors i l’Associació de Veïns de la Carena Llarga; el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; representants del Grup Hera i del CTR, i el president del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Nil López.

La reunió va abordar el futur del CTR, el tancament de l’abocador i les pudors que Vacarisses encara pateix procedents d’aquestes instal·lacions. És cert que la freqüència d’aquests episodis ha disminuït respecte a fa uns anys, però el més important per a l’Ajuntament són les queixes del veïnat. Els responsables del Grup Hera i el CTR van assegurar que continuaven treballant per minimitzar les pudors.

Des de fa unes setmanes, hi ha instal·lats uns captadors fixos de pudors, una iniciativa de l’Ajuntament vacarissà fruit d’un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es preveu obtindre’n resultats en breu. De fet, fa un any i mig, aproximadament, ja es van ubicar uns captadors provisionals, que van provar que les emissions de l’abocador de Coll Cardús no eren perjudicials per a la salut, a banda de les molèsties causades per les pudors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa