MónTerrassa
El ple de Vacarisses ret homenatge al regidor Josep Ma Gibert
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Vacarisses va retre homenatge a Josep Maria Gibert amb un minut de silenci en record del regidor d’UIPV, que va morir sobtadament el passat 30 de maig. Tot seguit, el seu company de partit durant més de vint anys Salvador Boada Guàrdia va expressar unes emotives paraules de record i va demanar “pensar-hi si queda algun raconet del poble per posar-li nom”. La regidora Maria Moreno Martínez va llegir un escrit d’homenatge de part de tota UIPV, repassant el recorregut de Gibert a la formació i els seus assoliments com a regidor. “Ell ho feia tot per Vacarisses”, va cloure Moreno.

En nom d’ERC, Toni Masana Ubach va agrair “l’esforç i la dedicació d’en Josep Mª per millorar Vacarisses”. En un mateix sentit s’hi va referir la regidora socialista Concepción Miranda Lora: “Era un enamorat del seu poble i va dedicar-hi molt temps de la seva vida”. Clara Fuster Ramon, de Movem Vacarisses, va remarcar que Gibert era “una persona respectuosa, honesta i molt diligent”, i Estefanía Muñoz Ramírez, de Ciutadans, va cloure les intervencions de record: “Només ens queda haver après d’ell a estimar el nostre poble per damunt de banderes i colors”. El regidor de Veïns per Vacarisses, Pedro Serna González, va excusar la seva absència al ple.

A continuació, es va donar coneixement de la defunció de Josep Mª Gibert i es va explicar que, tal com estableix la normativa, Raúl Avilés Trabalón cobrirà la vacant, seguint per ordre decreixent la llista que UIPV va presentar a les eleccions municipals de 2019. La previsió és que Avilés s’incorpori a la sessió plenària de setembre.

Millores en diferents espais i nuclis habitats

Un altre punt de l’ordre del dia del ple de juny va ser la modificació de crèdits mitjançant suplements de crèdits finançats amb el Romanent de Tresoreria per a Despeses Generals, que suposen un total de 728.796 euros. La majoria va destinada a solucionar la problemàtica actual en el subministrament d’aigua, amb diverses accions, com la reparació i millora d’instal·lacions, o la realització de prospeccions, entre d’altres. Altres imports considerables van adreçats a edificis municipals, com la construcció del nou mòdul per a la Policia local, les reformes a La Fàbrica i les millores a la pista poliesportiva d’El Ventayol. L’arranjament de camins és una altra de les despeses de què es va aprovar el finançament. Tots els grups municipals van votar a favor d’aquesta proposta de l’Alcaldia, excepte UIPV, que es abstenir. Salvador Boada ho va justificar explicant que mantenien la seva posició habitual quant al pressupost.

Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Abans del torn de precs i preguntes, la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó Ballbé, va llegir la declaració institucional de l’Ajuntament de Vacarisses amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que es va commemorar el passat 28 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa