MónTerrassa
Oposició i govern de Vacarisses discrepen sobre ‘Porta a porta’
  • CA

Arran de la implantació del nou sistema de gestió de residus, Porta a Porta, i per la conveniència d’adaptar les prestacions del servei de neteja viària i de la gestió de fracció verda a les necessitats actuals, s’ha modificat el plec de condicions del contracte entre l’Ajuntament de Vacarisses i l’empresa Servicios Juan i Juan, S.L. El preu anual del contracte és de 878.881 euros.

Els partits a l’oposició van abstenir-se. Pedro Serna, de VxV, va proposar posposar la implantació del Porta a Porta “pel cost extra que suposa” i iniciar un torn de reunions. Per la seva banda, Salvador Boada, de UIPV, va assegurar que no se’ls havien resolt els dubtes plantejats, sobretot pel que fa al número d’àrees d’emergència (zones amb contenidors). “Vacarisses és un municipi de segones residències i creiem que no funcionarà”, va expressar el representant del grup independent.

La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va confirmar l’increment del cost del servei respecte a l’actual, però va aclarir que es deu, principalment, a l’ampliació dels serveis de neteja viària i recollida de poda (de 6 a 12 mesos), i a la regularització de factures que no estaven incloses en el plec de condicions del contracte. Fuster va afegir que “es preveu que el nou sistema acabi sent més barat, si s’assoleix un percentatge mínim de reciclatge”. Quant a la resta de crítiques, la regidora de Movem va oferir noves reunions i va insistir en la possibilitat de “redreçar les deficiències que es puguin anar detectant un cop implantat el sistema”. Tanmateix, “tenim una empresa al darrera que ens assessora i moltes experiències d’èxit en altres municipis”, va afegir Fuster.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa