MónTerrassa
Motius ‘climatològics’ van causar el despreniment a la C-58 a Vacarisses

El despreniment de la c-58 al seu pas per Vacarisses va ser causat per “motius climatològics”. Així ho apunta l’informe que des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya s’està realitzant. Les investigacions fetes fins ara indiquen que la caiguda de les grans pedres al mig de la carretera, a tocar de l’abocador de Coll Cardús, el passat 28 de febrer, van ser conseqüència mediambiental, i per això, asseguren, “la previsió de risc era més complexa i difícil de fer”. Així doncs s’elimina que fos causa provocada per efectes humans, voluntàriament o involuntàriament.

Els resultats de l’informe els va donar a conèixer el conseller de Territori, Juli Fernàndez, en una visita realitzada a finals de la setmana passada al municipi vacarissenc. L’exalcalde de Sabadell va estar acompanyat pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas Alcantarilla, amb el qual van anar a fer un cop d’ull com s’estaven duent a terme les obres d’estabilització del talús. Unes obres que no està previst que finalitzin fins al mes de maig (es calcula uns tres mesos des del seu inici) i que inclouen una revisió de tota la zona afectada, per evitar que s’hi produeixin nous despreniments. El cost dels treballs de sanejament, neteja, inspecció, estabilització i protecció extra s’eleven fins al moment a més de mig milió d’euros.

Treball de reparació del talús a la c-58 a Vacarisses | Aj. Vacarisses

Pedres de més de 1.000 quilos

L’incident va tenir lloc el vespre de dimarts dia 28 de febrer entre els punts quilomètrics 27-28. Les pedres que van caure al mig de la via eren de grans dimensions, de més de 1000 quilos. Dos turismes i una furgoneta van resultar afectats però, per sort, aquest incident malgrat l’espectacularitat, no va causar ferits. Sí però que la carretera va quedar tallada en ambdós sentits de la marxa. Fins al dijous no es va poder reobrir el trànsit, i encara avui es fa gràcies a l’eliminació d’un dels carrils en sentit sud -direcció Terrassa- i la reconversió d’un carril de pujada -cap a Vacarisses centre-.

D’altra banda, aprofitant la visita d’obres, el conseller de Territori també va realitzar una visita institucional a l’Ajuntament de Vacarisses. Allà, va ser rebut per l’alcalde republicà Toni Masana per tenir una trobada sobre els temes que més preocupen al municipi, i va signar el llibre d’Honor.

Panell informatiu de les obres de reparació del talús a la C-58 a Vacarisses | Aj. Vacarisses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa