MónTerrassa
Medalla d’or dels Premis Cincho per a un formatge de Vacarisses

Un formatge de Vacarisses ha rebut la medalla d’or dels Premis Cincho. Es tracta de l’anomenat Rodó de Cendra de la formatgeria vacarissana La Frasera. El producte s’ha imposat en la categoria de formatges de cabra de coagulació làctica. Els seus autors destaquen que es tracta d’una “quallada làctica de curta maduració a partir de llet pasteuritzada de cabra, amb escorça florida i de color blanc al tall”, on sobresurt per la seva “textura tova i cremosa que penetra profundament al paladar; una olor àcida i de notes làcties, molt fresca; i en boca és àcid i aroma fresc, que s’allarga amb un regust lleugerament amarg i agradable”. A més, subratllen que el seu arrebossat de cendra alimentària “li dona un equilibri suau al gust”.

Aquestes qualitats han estat apreciades i molt ben valorades pel jurat dels Premis Cincho, un dels certàmens més importants de formatges espanyols, i amb prestigi internacional. El campionat va tenir lloc a la localitat de Zamora, i està promogut per la Junta de Castella i Lleó des de l’any 2000. Enguany, els premis han arribat a la seva desena edició nacional i cinquena internacional amb productes vinguts d’arreu de la península.

Resta de premiats

Els tres premis Gran Chincho de Oro, atorgats als tres formatges més ben puntuats pel jurat del concurs han recaigut a:

  • CCL Campoveja Corteza Lavada, de la Queseria Campoveja (Herederos de Felix Sanz S.L.), de Valladolid.
  • Pasta semi cocida R chm, de Rueda Cheesemonger S.L., de Valladolid.
  • Cropwell Bishop, presentat per l’empresa Ardai S.L.U., de Regne Unit.

A més, els dos premis especials atorgats dels Premios Cincho 2022 han anat a parar a:

  • Millor Formatge d’Ovella d’Espanya: 1949 Oveja, de Quesos Feijoo S.L.
  • Millor Formatge Artesà de Castella i Lleó: Queso Quevedo, de Quesos Quevedo S.L.

Llistat de premiats

Un dels catadors de formatges dels Premis Cincho d’aquest any | Premios Cincho

Un formatge reconegut arreu

L’any passat, el Rodó de Cendra ja va aconseguir un tercer premi en un dels campionats més importants de l’Estat, GourmetQuesos. A més de totes les particularitats mencionades, cal dir que aquest formatge s’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra de granges ubicades dins del Parc Rural del Montserrat -del qual Vacarisses en forma part-. Per tant, és un producte 100% de proximitat i que aposta per una agricultura sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa