MónTerrassa
Alerta per l’increment de robatoris a domicilis del nucli urbà de Vacarisses
  • CA

L’increment de robatoris en domicilis a Vacarisses ha disparat les alarmes. En aquests 22 dies que portem del mes de novembre, el municipi ha vist com es registraven fins a sis robatoris en cases del nucli urbà. No és una xifra desorbitada, ja que si es compara amb el mateix mes de l’any 2019 -abans de la pandèmia i de les restriccions derivades-, és menys de la meitat. Aleshores, el novembre de 2019 es van denunciar 17 robatoris a cases de tot el terme municipal. Aquí però rau la principal diferència: enguany preocupa la concentració d’aquest tipus de delictes al nucli, especialment en llars que limiten amb zones boscoses.

Més patrulles i controls

Això ha fet que des del govern municipal es prenguessin mesures d’actuació. Així, aquest dimarts, dia 22 de novembre, ha tingut lloc una trobada entre l’alcalde del municipi, Antoni Masana, amb el cap de la Policia Local, Xavi Matarón, i el cap de l’Àrea Bàsica de Terrassa, Marc Caparrós, i el seu sotscap, Carles Vallès. L’objectiu és ampliar la col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra per posar fre a aquest allau de robatoris.

A la trobada, en les principals mesures s’ha acordat augmentar el nombre de patrullatges conjunts de Mossos i Policia Local, inclosos els agents de paisà. També s’ha arrencat un compromís per realitzar més controls en els accessos al nucli i reforçar-hi la presència d’agents, sobretot a les zones boscoses. A més a més, s’està valorant la possibilitat de fer proves amb drons i càmeres tèrmiques per investigar l’autoria dels robatoris.

Des de la Policia Local, s’ha fet una crida a la població de Vacarisses per incrementar les mesures de seguretat al domicili, com ara tancar tots els accessos a l’habitatge -quan no hi hagi ningú a casa o en horaris nocturns- i avisar el veïnat en cas de marxar fora uns dies, perquè hi hagi sempre algú atent a moviments sospitosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa