MónTerrassa
Incendi a l’abocador de Coll Cardús
  • CA

Incendi a l’abocador de Coll Cardús, en el terme municipal de Vacarisses. El foc va iniciar-se aquest divendres, 1 d’abril, pels volts de dos quarts de vuit del vespre. Els serveis d’emergència van rebre l’avís després que treballadors però també veïns veiessin com sortira una gran columna de fum des d’un dels descampats en què s’enterren les deixalles. Fins a nou dotacions del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya van ser activades i es van desplaçar fins a la carretera C-58, al punt quilomètric 28,2. Per causes que es desconeixen, les flames van començar en un punt ple de brossa, dins del mateix recinte de l’abocador.

Finalment, tres dotacions, veient que l’incendi estava controlat van retirar-se. Les altres s’hi van estar prop de quatre hores fins que es va donar el servei per totalment acabat. Només va ser una qüestió d’anar remullant la zona fins apagar completament el foc. Segons fonts dels cossos d’emergència, l’extensió que es va arribar a cremar se situaria en prop de mil metres quadrats. No hi hauria cap persona ferida, i només s’haurien causat danys a les mateixes brosses, ja triturades i dipositades.

L’abocador de Coll Cardús es troba en procés de clausura. A finals del 2020, des de l’Ajuntament de Vacarisses van informar que s’iniciaven les actuacions pertinents per al seu tancament definitiu, després d’anys assegurant que s’havia arribat al límit de la seva capacitat i de resolucions parlamentàries en què s’instava a donar-lo per tancat, la primera de les quals va arribar al 2013 impulsada per a Esquerra Republicana de Catalunya. El projecte de la Generalitat de Catalunya es va aprovar a finals de 2019, però es va haver d’ajornar pels impediments i retards ocasionats per l’emergència sanitària de la Covid-19. Es preveu que el procés de clausura de l’abocador duri tres anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa