MónTerrassa
El govern de Vacarisses crearà una Taula per millorar el Porta a Porta
  • CA
ple municipal de setembre a Vacarisses
ple municipal de setembre a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Aquest dijous va tenir lloc el ple municipal de Vacarisses. L’últim punt de l’ordre del dia va ser una moció presentada per dos grups a l’oposició, UIPV i Ciutadans, sol·licitant canvis en el sistema de recollida de residus, en funcionament des de fa dos anys. En concret, es demanava augmentar dos dies a la setmana la freqüència de recollida de la fracció orgànica, els envasos i el vidre, a més de dotar una partida pressupostària per a 2020 per construir tres noves àrees d’emergència, amb contenidors intel•ligents, a les zones més allunyades del municipi. La moció també incloïa incorporar, al servei Porta a Porta, la recollida de càpsules de cafè un dia a la setmana, així com ampliar els horaris de la deixalleria municipal.

Veïns per Vacarisses es va posicionar a favor de la proposta, mentre que la resta de grups van mostrar els seus dubtes al respecte. L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va aprofitar per anunciar que ja es preveia una ampliació d’horaris de la deixalleria. Quant a la resta de demandes de la moció, va considerar-les “mal plantejades”. D’una banda, per les implicacions econòmiques que suposaria aplicar-les totes, augmentant considerablement els costos del servei de recollida i, per tant, la taxa per aquest concepte. De l’altra, Masana va assegurar que incrementar les àrees d’emergència va en contra de l’objectiu final del PaP, que és reciclar més. En aquest sentit, l’alcalde va referir-se a un article publicat aquest estiu al diari Avui, on Vacarisses es posiciona com el dotzè municipi de Catalunya on més es recicla.

Des de l’equip de govern, també es va informar sobre la voluntat de fer una enquesta per conèixer les necessitats de la població i que les xifres de reciclatge continuïn augmentant. La regidora del PSC, Concepción Miranda, es va pronunciar en un mateix sentit, demanant un estudi en profunditat abans d’implementar canvis en el servei del PaP. Des de Movem, la regidora Clara Fuster també va mostrar el seu rebuig a la majoria de demandes de la moció, tot i celebrar la proposta de millora “d’un servei que semblava no estar ben vist fins ara”. Movem creu que és necessari incrementar les hores al servei de deixalleria però es va mostrar contrària a la creació de més àrees d’emergència ja que “comportaria acabar reproduint l’antic sistema de contenidors amb el desgavell de veure residus mal reciclats i aliens a les 5 fraccions dipositats en aquestes àrees, tal com ja succeeix en les actuals 2 àrees existents”. També es van oposar a la recollida de les càpsules de cafè a domicili, ja que “convertiria el porta de casa nostra en mini deixalleries”.

Com que tots els grups estaven d’acord en millorar el servei Porta a Porta, però no en la manera de fer-ho, es va acordar, per unanimitat, no votar la moció. A més a més, l’alcalde del municipi va adquirir el compromís de crear una taula per estudiar possibles millores del servei de recollida de residus, abans de la fi de 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa