MónTerrassa
El govern acusa UIPV de mentir: “Es va oferir tot el suport a les víctimes”

El govern de Vacarisses ha volgut sortir al pas de les declaracions d’UIPV-Junts recollides per Món Terrassa aquest dilluns, acusant la formació de mentir perquè “es va oferir tot el suport a les víctimes” del professor de patinatge.

Aquesta era una de les principals queixes del partit de Raúl Avilés -candidat a l’alcaldia a les eleccions 2023-. Indicava que als infants afectats durant tot “el llarg del procés no se les ha ajudat ni tingut en compte econòmicament, ni legalment, ni psicològicament”. Per contra, des d’ERC, subratllen que “des que vam ser coneixedors dels fets, es va contactar amb advocats per assessorar-nos i assessorar a les famílies en tot el procés legal, i es va oferir suport psicològic i en altres àmbits. Aquest govern es va oferir a donar suport en tot allò que calgués”.

I afegeixen que un cop es va donar a conèixer la sentència, “ens vam tornar a oferir a les famílies per tot allò que poguessin necessitar. Evidentment, no podem fer més que estar al seu costat, i no entrarem en més polèmiques innecessàries que únicament comportaran més malestar pels infants i joves i les famílies afectades”.

Pel que fa a la no presentació de l’Ajuntament com a acusació popular contra el monitor acusat d’abusar de 7 infants, des de l’equip de govern manifesten que “hi havia la voluntat de personar-se en la causa com a acusació popular, però se’ns va manifestar que això no era possible, doncs el mateix Tribunal Constitucional, en sentència nº149/2013 de 26 de febrer de 2013, ja va deixar clar que les administracions públiques no tenen legitimitat per exercir una acusació popular en un procediment penal. Què volien, doncs, que ens gastéssim uns diners com a ajuntament sabent que no ens podíem personar en la causa? Llavors se’ns hauria acusat d’irresponsables”.

En el comunicar de rèplica de l’executiu local també rebaten la queixa d’Unió Independent respecte a la manca d’informació facilitada. “La coalició UIPV-Junts, així com la resta de partits polítics que formen part del Consistori, era coneixedora de les gestions fetes per l’equip de govern sobre aquest cas. Lamentem profundament que es vulgui treure rèdit polític de situacions com aquesta on, fins i tot, es posa en una situació incòmode a les famílies i al mateix Club de Patinatge, i més, fent afirmacions que no són certes”.

Rebuig a la sentència amb no ingrés a presó del pederasta

L’Ajuntament de Vacarisses va aprovar per unanimitat en el passat ple municipal del mes de gener un comunicat de suport a les víctimes i una absoluta condemna als fets i a la sentència que ha rebut el professor. I és que l’exentrenador del Club de Patinatge Artístic de Vacarisses es va declarar culpable d’haver abusat de set menors, i gràcies a això va quedar en llibertat vigilada. L’acusació va rebaixar la pena inicial de 42 anys de presó per una condemna de 14 anys de presó, i en no tenir antecedents penals i ser una condemna de 2 anys per infant, a petició de la defensa, el jutge va ordenar-ne la llibertat vigilada.

“Reiterem la nostra indignació i el nostre rebuig a l’acord entre fiscalia i defensa. (…) Aquest acord no ha tingut en compte les víctimes ni tampoc ha vetllat pels interessos de la societat, doncs ha deixat en llibertat una persona que ha reconegut haver abusat sexualment de noies menors d’edat i que, tot i que no podrà treballar amb menors, sí que podrà seguir fent d’entrenador i, per tant, podrà seguir tenint contacte amb dones, amb el risc que això pot suposar”, sentencia l’equip de govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa