MónTerrassa
Un formatge de Vacarisses, escollit entre els millors d’Espanya

Un formatge de Vacarisses ha estat guardonat en el campionat dels millors formatges d’Espanya GourmetQuesos. Es tracta del Rodó de Cendra, produït per la formatgeria del municipi La Frasera. Segons informa el portal de notícies de l’Ajuntament de Vacarisses, el formatge ha aconseguit el tercer premi de la seva categoria, és a dir, la de formatges afinats de coagulació làctica.

El Rodó de Cendra és un formatge que destaca per una pasta tova que s’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra de granges del Parc Rural del Montserrat i s’arrebossa de cendra alimentària, que aporta un equilibri suau al gust. A la seva categoria, només ha estat superat per Miss Capra, de Productos Artesanos Valdecabras, Candelada (Àvila), i Granizo, Quesos La Rueda del Cabriel, Villamalea (Albacete).

Per a La Frasera no és el primer guardó que guanya gràcies a la qualitat dels seus formatges. La Torrota va quedar en segona posició al 9è Concurs Lactium: Formatges Artesans Catalans (2017), en la categoria Cabres Toves i Àcides. Mentre que El Cingle va guanyar el tercer premi en el mateix concurs, dins la categoria Durs de Cabra.

GourmetQuesos ha celebrat aquest 2021 la seva onzena edició, i es consolida con un dels certàmens especialitzats en formatges més importants de l’Estat, sobretot per la gran quantitat de productes que participen: més de 800. Cada mostra presentada és catada a cegues per un jurat format per 60 persones, professionals de tots els sectors involucrats en el procés: mestres, encarregats de botigues, bloguers, periodistes, cuiners, responsables de compres o caps de sala de restaurants. Enguany, el guanyador absolut com a Millor formatge d’Espanya ha estat Savel, de la formatgeria Airas Moniz, un formatge blau elaborat amb lleu crua de vaca Jersey, procedent de Chantada (Lugo) i que ha “sorprès” al jurat “per la seva olor, sabor i textura”.

El Rodó de Cendra de La Frasera, un dels millors formatges d’Espanya. | La Frasera

Dades de contacte

Formatgeria “La Frasera”

  • Descripció A la botiga, hi trobareu formatges madurats, alguns d’ells inspirats en paisatges de la zona i d’altres de cendra i herbes. A més, elaboren mató i formatge tendre per encàrrec
  • Adreça Camí del Castellet, s/n (La Coma)
  • Telèfon 659 803 698
  • Email [email protected]
  • Web

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa