Un formatge fet a Vacarisses, entre els millors del món. Així ho han reconegut els World Cheese Awards 2025, que ha donat a conèixer aquesta setmana el veredicte del jurat. Hi participen més de 5.000 formatges de quaranta països diferents, en un certamen que reuneix formatgers, minoristes, compradors i tastadors per escollir quins són els millors productes de l’any.

Enguany, la cerimònia ha tingut lloc a Berna (Suïssa), i el World Champion Cheese 2025 ha anat a parar a un Gruyère AOP Vorderfultigen Spezial de divuit mesos i produït per Bergkäserei Vorderfultigen. És la sisena vegada que aquest Gruyère s’alça com el millor formatge del món. L’any vinent, la trobada internacional tindrà lloc a Còrdova (Andalusia).

Medalla de bronze per al “rodó d’herbes”

Però el prestigiós concurs també ha donat una gran alegria a la formatgeria La Frasera de Vacarisses. I és que aquest establiment, que elabora els seus productes de manera artesanal a partir de la llet de cabra, s’ha endut un dels seus apreciats reconeixements. En concret, s’ha penjat la medalla de bronze pel seu “Rodó d’herbes”.

Sobre aquest formatge el descriuen com: “quallada làctica de curta maduració a partir de llet pasteuritzada de cabra, amb escorça rovellada i de color blanc al tall. Textura tova i cremosa que penetra profundament en el paladar. Olor àcida i de notes làcties, molt fresca. En boca és àcid i aroma fresca, que s’allarga amb un sabor lleugerament amarg i agradable. Arrebossat d’herbes: romaní, farigola, sajolida i orenga. Les herbes potencien el sabor”.

L’any passat va ser eufòric per aquest establiment, ja que es va endur fins a tres reconeixements: medalla de “Super Gold” pel seu “Rodó de Cendra”, medalla de plata per al formatge “El cingle”, un bronze per a “El castell”. Les instal·lacions i la botiga es troben en un paratge incomparable, entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i el Parc Natural de Montserrat, i és en aquest darrer on els animals, de raça murciano-granadina i d’on compren la llet, pasturen, i és gràcies a això que els seus formatges són tan bons.

La Formatgeria La Frasera va iniciar la seva activitat a finals del 2015, de la mà de Jordi Lorente, qui va canviar el sector automobilístic per a l’agricultura i la gastronomia. Després de portar a terme l’habilitació i adequació de l’espai dintre de la Masia La Frasera (Castellet de Dalt) va obrir l’establiment i les instal·lacions, on elaboren el formatge a l’estil tradicional, amb l’aposta per l’energia renovable, disposant de caldera de biomassa i plaques solars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa